Foto: AFP/Scanpix/LETA

2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā Katarā otrdienas, 13. decembra, vakarā kļūs zināms pirmā fināliste – to savstarpējā duelī noskaidros Argentīnas un Horvātijas futbola izlases.

Argentīnas un Horvātijas spēle risināsies "Lusail Iconic Stadium", kas atrodas Kataras otrajā lielākajā pilsētā Lusailā – apmēram 20 kilometrus no Dohas. Stadiona ziņā nelielas priekšrocības ir Argentīnas izlase, kas Lusailā aizvadījusi jau trīs spēles: šeit uzvarētas Meksika un Nīderlande, taču piedzīvota arī viena no futbola lielākajām sensācijām pēdējos gados – zaudējums pret Saūda Arābiju. Horvātijai šī būs tikai pirmā spēle Lusailas stadionā.

Komandas savā starpā tikušās piecas reizes – katrai ir pa divām uzvarām un viens neizšķirts. Pasaules kausos ietvaros komandas tikušās divas reizes. 1998. gadā grupu turnīrā argentīnieši uzvarēja ar 1:0, bet pirms četriem gadiem Krievijā notikušajā turnīrā Horvātija uzvarēja ar 3:0. Šajā mačā horvāti visus trīs vārtus guva otrajā puslaikā, izceļoties Antem Rebičam, Lukam Modričam un Ivanam Rakitičam. No šī trijotnes tagad Katarā ir tikai Modričs.

Horvātija droši var saukt par vienu no visu laiku veiksmīgākajām Pasaules kausa dalībniecēm. Kopš 1998. gada, kad horvāti pirmo reizi startēja Pasaules kausā, izslēgšanas spēlēs komanda zaudējusi tikai divas reizes – 1998. gada pusfinālā un 2018. gada finālā Francijai. Šobrīd Horvātija turpina futbola vēsturē unikālu sēriju: uzvarētas piecas spēles pēc kārtas, kurās uzvarētāju nācies noskaidrot pēcspēles sitienos. Savukārt 27 gadus vecais horvātu vārtsargs Dominiks Livakovičs finālturnīrā Katarā atvairījies jau četras "pendeles", kas ir Pasaules kausa rekorda atkārtojums.

Argentīnas un Horvātijas duelī laukumā sacentīsies arī divi no šī brīža izcilākajiem piespēļu meistariem – Argentīnas izlases sniegumu "diriģē" Lionels Mesi, bet horvātu uzbrukumu efektivitāti lielā mērā nosaka Luka Modričs.

Spēles sākums paredzēts pulksten 21:00. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!