Argentīnas futbola izlases svinību laikā uzreiz pēc uzvaras Pasaules kausa finālā pār Franciju laukumā bija redzams kāds cilvēks, kurš fotografējās ar futbolistiem un pat pacēla prestižo trofeju. Tas bija interneta vidē populārais Turcijas miesnieks un šefpavārs ar pseidonīmu Salt Bae, kura darbības radījušas diezgan lielu neizpratni.

Uzreiz pēc aizraujošās finālspēles, kurā Argentīna uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā, Salt Bae, kura īstais vārds ir Nusrets Gekče, bija ļoti pamanāms. Viņš bija kopā ar Argentīnas futbolistiem, lūdza spēlētājus nofotografēties, tostarp arī Lionelu Mesi un Anhelu di Mariju. Viņš bija redzams vairākos video un fotogrāfijās, turklāt paņēma rokās arī Pasaules kausa trofeju.

Bija redzams, ka vairāki futbolisti izvairījās no turka nekaunīgās uzvedības, kas noveda pie neveiklām situācijām, tomēr viņš negrasījās laist garām izdevību, kas, visticamāk, rodas vienreiz dzīvē.

Medijs "goal.com" vēsta, ka Salt Bae ir Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta Džanni Infantīno draugs. FIFA prezidents arī apmeklējis vienu no viņa restorāniem Tuvajos Austrumos Pasaules kausa laikā. Izskanējuši pieņēmumi, ka draudzīgās attiecības ar Infantīno ļāva Salt Bae iegūt akreditāciju, kas deva viņam iespēju pēc spēles iziet laukumā un svinēt kopā ar Argentīnas futbolistiem.

Tomēr Salt Bae pārkāpa FIFA noteikumus, kuri paredz, ka Pasaules kausa trofejai drīkst pieskarties un turēt rokā tikai ļoti atlasīta cilvēku grupa, kurā ietilpst bijušie Pasaules kausa ieguvēji un valstu vadītāji.

FIFA vadībai vajadzētu sniegt skaidrojumu par to, kāpēc interneta slavenība un restorānu īpašnieks izpelnījās šādu godu, uzdzīvojot kopā ar jaunajiem pasaules čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!