Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlases labās malas aizsargs Rīss Džeimss nespēlēs šī gada Pasaules kausa finālturnīrā, trešdien paziņoja 22 gadus vecais futbolists.

Džeimss bija Gereta Sautgeita sākumsastāva izvēle pēdējās četrās Anglijas izlases spēlēs, taču pirms mēneša Londonas "Chelsea" aizsargs guva ceļgala traumu UEFA Čempionu līgas mačā.

Jau sestdien "Chelsea" paziņoja, ka Džeimss nebūs pieejams apmēram astoņas nedēļas, bet trešdien pats futbolists ar ierakstu tviterī atklāja, ka trauma liegs viņam piedalīties meistarsacīkstēs.

Kopš pagājušās sezonas sākuma Džeimss Anglijas premjerlīgā iesaistījies 16 vārtu guvumos ar sešiem precīziem sitieniem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kas ir labākais rādītājs starp malējiem aizsargiem.

Plānots, ka ceturtdien Sautgeits paziņos tos 26 spēlētājus, kuri pārstāvēs Angliju Pasaules kausa finālturnīrā. Angļiem finālturnīra B apakšgrupā būs spēkošanās ar ASV, Irānu un Velsu.

Džeimss pievienojies vairākām citām futbola zvaigznēm, kuras traumu dēļ nevarēs spēlēt Pasaules kausā. Starp tām ir francūži Pols Pogbā un N'Golo Kantē, senegālietis Sadio Manē, vācietis Timo Verners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!