Foto: AFP/Scanpix/LETA

Beļģijas galvaspilsētas Briseles policija pēc Marokas zaudējuma Francijai Pasaules kausa pusfinālā arestējusi aptuveni 100 cilvēkus, kuri, noslēdzoties futbola mačam, devās ielās un uzsāka grautiņus, raksta portāls DW.

Trešdienas vakarā aizturēto futbola līdzjutēju vidū bija cilvēki, kas apsūdzēti sabiedriskās kārtības traucēšanā, divu policijas automašīnu bojāšanā un nelegālas pirotehnikas glabāšanā.

Vairāki cilvēki arestēti arī Antverpenē, vēsta vietējā ziņu aģentūra "Belga".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Beļģijā ir gandrīz pusmiljonu liela marokāņu kopiena, un nemieri Briselē izcēlās arī 28. novembrī pēc Marokas futbola izlases uzvaras pār Beļģiju ar rezultātu 2:0. Vairākām ēkām tika izsisti logi, un policijai nācās izmantot ūdens lielgabalus, kā arī asaru gāzi.

Monpeljē bojā gājis pusaudzis

Francijas policija bija mobilizējusi aptuveni 10 000 darbinieku, lai novērstu jebkādus nemierus spēles laikā un pēc tās. Policisti izklīdināja līdzjutēju grupu, kas izmantoja pirotehniku pie Triumfa arkas Parīzē.

Tāpat drošības darbinieki izmantoja asaru gāzi pret futbola līdzjutējiem, kuri Nicā aizdedzināja petardes. Policija visā Francijā veica aptuveni 170 arestus.

Grautiņi Lionā:

Francijas dienvidu pilsētā Monpeljē Marokas līdzjutēji uz zaudējumu reaģēja, raidot signālraķetes un izejot ielās.

Šajā video redzami kadri no Monpeljē.

Vietējās varas iestādes ziņo par traģisku notikumu, kurā 14 gadus vecs zēns miris pēc tam, kad viņam uzbraukusi automašīna. Pusaudzis mira slimnīcā neilgi pēc tam.

DW ziņo, ka sociālajos medijos ievietotajos kadros bijis redzams, kā fani norauj Francijas karogu no attiecīgā transportlīdzekļa, pirms tā vadītājs veic pēkšņu pagriezienu.

Vietējās valdības biroja izplatītajā paziņojumā, uz kuru atsaucas "Sky News", teikts, ka zēnu trešdien pilsētā Francijas dienvidos "vardarbīgi notrieca" automašīna.

Automašīna tika atrasta netālu no notikuma vietas, un policija veic izmeklēšanu.

Francijas futbola izlase trešdien otro Pasaules kausa izcīņas finālturnīru pēc kārtas iekļuva finālā, kurā mēģinās atkārtot pirms četriem gadiem sasniegto čempionu titulu. Pasaules kausa pusfināla spēlē Kataras pilsētā Haurā Francija ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Maroku, kas ir turnīra lielākā sensācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!