Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pie negaidītas uzvaras Katarā notiekošā Pasaules kausa F grupas otrās kārtas mačā svētdien tika Maroka, kas ar 2:0 (0:0) pieveica FIFA ranga vicelīderi Beļģiju.

Abus vārtus Maroka guva otrajā puslaikā, kad pa reizei izcēlās Abdelhamids Sabiri un Zakaria Abuhlals.

Spēles ievadā Beļģija kā jau mača favorīte demonstrēja pārākumu arī laukumā, vairāk pieturot bumbu, taču tiešām bīstamu momentu iztrūka. Turklāt pirmā bumbu vārtos raidīja Maroka - pašās pirmā puslaika beigās tā tika pie labas standartsituācijas pie soda laukuma stūra. Pa tiešo vārtos precīzi sita Hakims Ziješs, šķietami atklājot rezultātu, tači pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesnesis fiksēja aizmuguri.

Otrajā puslaikā turpinājās diezgan bezzobains Beļģijas uzbrukums, ikreiz vārtos vietā bija arī marokānis Munirs. Laukumā ritēja gana līdzvērtīga cīņa, un tieši Maroka atklāja rezultātu - šoreiz noteikumiem atbilstoši. Pēc brīvsitiena, kas ir teju no stūra sitiena pozīcijas, pa tiešo vārtos bumbu iesita Sabiri.

Nonākot iedzinējos, Beļģija metās atspēlēties, tika laukumā sūtīts pat no traumas atlabstošais Romelu Lukaku, taču tas cerētos augļus nenesa. Tā vietā pamatlaika kompensācijas laika otrajā minūtē Abuhlals dubultoja pārsvaru un nodrošināja Marokai pelnītu uzvaru.

Vēlāk F grupas otrajā spēlē Horvātija tiksies ar Kanādu. Šobrīd Marokai ir četri punkti divos mačos, trīs punktus iekrājusi Beļģija, viens ir Horvātijai, bet nulle - Kanādai.

Portāls "Delfi" piedāvā Marokas un Beļģijas spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!