Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Kaut arī Argentīnas futbola izlase nupat Katarā triumfēja Pasaules kausā, tā nekļūs par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ranga līderi, vēsta ESPN.

Argentīnas futbolisti svētdien Pasaules kausa finālā pēcspēles sitienos pārspēja Franciju, trofeju izcīnot pirmo reizi kopš 1986. gada.

Jau kopš februāra pasaules ranga līdere ir cita Dienvidamerikas izlase Brazīlija, tobrīd no troņa gāžot Beļģiju. Kaut arī brazīlieši nespēja Katarā pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, Argentīnas rezultāti nav bijuši pietiekami labi, lai kļūtu par jauno FIFA ranga līderi.

Brazīlijas futbolisti Pasaules kausā uzvarēja trīs spēlēs, zaudēja Kamerūnai, bet ceturtdaļfinālā "pendelēs" piekāpās Horvātijai. Savukārt Argentīna uzvarēja četros mačos, zaudēja Saūda Arābijai un divreiz bija labāka pēcspēles sitienos, tostarp finālā pret Franciju.

Argentīna pērn uzvarēja "Copa America" un nu ir arī pasaules čempione, taču ar to nav pietiekami FIFA ranga līderes godam. Uzvaras pēcspēles sitienos dod ievērojami mazāk ranga punktu nekā panākumi mača laikā. Ja Argentīna vai Francija būtu nodrošinājušas uzvaru spēles 120 minūšu laikā (ieskaitot pagarinājumu), tad ar to būtu pietiekami līderpozīcijai. Tomēr spēles nonākšana līdz "pendelēm" nozīmēja, ka Brazīlija var saglabāt FIFA ranga pirmo numuru.

Atjaunotais FIFA rangs tiks publicēts ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!