Foto: AFP/Scanpix/LETA
Argentīnas futbola izlases smagais zaudējums Horvātijai Pasaules kausa D grupas spēlē ceturtdien devis vaļu līdzjutēju emocijām, kas lielākoties vērstas uz valstsvienības treneri, kamēr eksperti meklē iemeslus par grupas favorīti uzskatītās komandas fiasko Krievijā.

Kā ziņojām, Argentīnas izlase apakšgrupas otrajā spēlē ar 0:3 piekāpās horvātiem, kas priekšlaicīgi nodrošināja sev iekļūšanu astotdaļfinālā.

Pēc spēles viens no pirmajiem, kas pameta laukumu, bija Argentīnas izlases nenoliedzami lielākā zvaigzne Lionels Mesi, arī "mikss" zonā viņš žurnālistiem nebilda ne vārda. Eksperti norāda, ka Argentīnai neizdevās izveidot komandas spēli, kas ļautu Mesi likt lietā viņa spēcīgākās un pretiniekiem bīstamākās īpašības. "Mesi ir vajadzīgs kāds, kas viņam palīdz veidot spēli," norāda argentīnieša bijušais komandas biedrs "FC Barcelona" Sesks Favregass norādot, ka Argentīnas izlase bijusi "salauzta". "Viņam bija grūti. Aiz viņa nebija komandas. Viņi spēlēja viens pret otru, nevis viens par otru."

Bijušais Argentīnas izlases aizsargs Paolo Sabaleta uzskata, ka izlasei pietrūcis ātruma, kas novedis pie Mesi "izolācijas" mača noslēgumā. "Es neatceros, kad Argentīna būtu spēlējusi tā, kā šodien," Sabaletu citē BBC. "Komanda izskatās nožēlojami. Viņi bija paredzami un neko nespēja izveidot."

"Man ļoti žēl Lionelu Mesi. Tā viņam bija pēdējā iespēja uzvarēt kaut ko ar Argentīnas izlasi – nebūtu izbrīnīts, ja pēc šā turnīra viņš atvadītos no izlases," piebilst Sabaleta. "Viņš būs ļoti vīlies, bet Katara ir vēl pēc četriem gadiem."

"Mesi cenšas uzņemties pārāk daudz uz sevi un beigās ir sašauts par to, ka viņam viss paiet garām. Jādomā, ka viņš sev jautā – ko es te daru?" BBC citē bijušo Anglijas izlases uzbrucēju Krisu Vadlu. "Paulo Dibala varētu saspēlēties ar Mesi, bet viņš ir uz rezervistu soliņa. Kad komandai vajadzētu atgūt spēli, Sampaolo nomaina Serhio Agvero. Viss tiek būvēts uz un ap Mesi, bet ne visi spēlētāji ir uz viena viļņa ar Lionelu."

Emocionālie Argentīnas izlases līdzjutēji savu viedokli neslēpa jau Ņižņijnovgorodas stadionā – no tribīnēm fanu mesta pudele trāpīja valstsvienības trenerim Horhem Sampaoli, viņam tika veltīti aizskaroši saukļi un spļāvieni, vēsta mediji.

"Todo Noticias" ziņo, ka futbolisti ir vērsušies pie Argentīnas Futbola federācijas vadības ar prasību pirms pēdējās apakšgrupas spēles nomainīt treneri. "Izlasē ir sacelšanās. Spēlētāji ir pret to, ka Sampaoli vadītu komandu spēlē ar Nigēriju," izdevumam izteikusies situāciju komandā pārzinoša persona, kas vēlējās palikt anonīma.

Argentīnas izlases vadību Sampaoli pārņēma 2017. gadā un līgums ar viņu noslēgts uz pieciem gadiem. Par tā priekšlaicīgu laušanu trenerim pienāktos kompensācija 20 miljonu dolāru apmērā, ziņo "tycsports.com".

Argentīnas izlase vēl nav zaudējusi pēdējo cerību iekļūt astotdaļfinālā, taču tagad tās liktenis atkarīgs no pārējo grupas komandu spēļu iznākuma. Ja Islande atlikušajās divās spēlēs pret Nigēriju un Horvātiju iegūs vismaz četrus punktus, argentīnieši varēs doties mājās.

Ja Argentīna pēdējā apakšgrupas spēlē uzvarēs Nigēriju, bet Islande piedzīvos kaut vienu zaudējumu vai abās spēlēs būs neizšķirts, tad Mesi ar kolēģiem turpinās Pasaules kausu. Savukārt, ja Islande būs ieguvusi trīs punktus, abām komandām būs vienāds punktu skaits, un tad jau tiks skatīta gūto-zaudēto vārtu attiecība.

Pēdējoreiz Argentīnas izlase Pasaules kausa grupu turnīru nepārvarēja 2002. gadā, kad tas notika Japānā un Korejā. Lionels Mesi tobrīd bija tikai 15 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!