Foto: EPA/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits ir neapmierināts ar valstsvienības ielaistajiem diviem vārtiem Pasaules kausa finālturnīra spēlē.

Jau ziņots, ka Anglijas futbolisti pirmdien Pasaules kausa finālturnīra pirmajā mačā ar 6:2 (3:0) sagrāva Irānu.

"Mums jābūt gandarītiem par tik lielu uzvaru un to, kā mēs izskatījāmies lielāko daļu mača. Izskatījām gatavi spēlei un gribējām būt šāda veida komanda. Futbolisti ļoti labi reaģēja uz spēles situācijām, jo bija daudz pārtraukumu, taču mūsu presings un kustība bija labi. Man vajadzētu būt ļoti laimīgam, taču mums nevajadzēja ielaist vārtus tajos spēles nogriežņos," sarunā ar BBC stāstīja Sautgeits.

Anglijas izlases stūrmanis arī uzsvēra, ka viņa vadītajai komandai jābūt labākai nākamajā mačā pret ASV.

"Beigās ielaistie vārti ir sekas tam, kā aizritēja mačs. Šajā mačā kopumā bija 24 pieliktās minūtes, tas ir ilgs laiks un mēs zaudējām koncentrēšanos. Kad spēlējam lēni, esam tālu no efektivitātes," atzīmēja treneris.

Sautgeits arī izcēla uzbrukuma grupas futbolistu bīstamo spēli un aizsardzības spēju pacietīgi kontrolēt cīņas gaitu, kā arī komandas darbu laukuma vidusdaļā.

"Man ļoti patika Džeka Grīliša gūtie vārti un tas, kā tajos piedalījās Kalums Vilsons. Viņš varēja nospēlēt savtīgi, taču tajā brīdī domāja par komandu," pauda Sautgeits.

Anglijas un Irānas izlases savā starpā tikās pirmo reizi vēsturē. Anglijas futbolisti iepriekšējā finālturnīrā aizcīnījās līdz pusfinālam un pērn spēlēja Eiropas čempionāta finālā, taču pirms došanās uz Kataru nebija uzvarējuši sešos mačos pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!