Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas Futbola federācija (RFEF) tikai nedaudz vairāk nekā diennakti pirms 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra sākumam nolēmusi atlaist galveno treneri Hulenu Lopetegi.

"Mēs esam spiesti atbrīvot nacionālās izlases galveno treneri. Mēs vēlam viņam veiksmi," ierasti diplomātisks bija federācijas vadītājs Luiss Ruvjaless.

Ruvjaless bijis spiests atlaist Lopetegi, jo treneris pieņēmis spāņu granda "Real Madrid" piedāvājumu un uzņemsies Eiropas spēcīgākā kluba trenēšanu pēc Pasaules kausa. Kā norāda RFEF, organizācijai nav bijis pieņemams, ka Lopetegi veicis pārrunas ar "Real Madrid", par to neinformējot RFEF.

"Apzinos smago situāciju. Zinu, ka saņemšu kritiku, lai ko darītu. Ticu, ka ar laiku šis lēmums ļaus mums kļūt vēl spēcīgākiem. Es apbrīnoju Hulenu. Es viņu cienu. Viņš ir augstākā līmeņa treneris, tāpēc lēmums pieņemšana bija vēl grūtāka," turpina Ruvjaless, kurš par Lopetegi pāriešanu uz "Real Madrid" otrdien uzzinājis piecas minūtes pirms lēmuma publiskošanas. "Nedrīkst tā rīkoties divas vai trīs dienas pirms Pasaules kausa. Tāpēc mēs esam spiesti pieņemt šādu lēmumu."

Pret Lopetegi atlaišanu iestājušies vairāki vadošie Spānijas futbolisti, tomēr RFEF vadība palikusi nelokāma.

Lopetegi vietā Spānijas valstsvienību Pasaules kausā vadīs bijušais izlases kapteinis un līdzšinējais sporta direktors Fernando Jerro, bet viņam palīdzēs Spānijas U-21 izlases treneris Alverts Seladess. Jau trešdienas pēcpusdienā Spānijai paredzēts pirmais treniņš jaunā galvenā trenera vadībā.

Spānijas futbola izlasi Lopetegi sāka vadīt 2016. gadā pēc Visentes del Boskes aiziešanas. Lopetegi vadībā spāņi aizvadījuši 20 mačus, nevienā nezaudējot – 14 uzvaras un seši neizšķirti.

Spānijas futbola izlasei pirmā spēle Krievijā notiekošajā Pasaules kausa finālturnīrā ieplānota jau piektdien, 15. jūnijā, pret pašreizējo Eiropas čempionvienību, spāņu kaimiņzemi Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!