Foto: LETA

Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēc uzvaras pārbaudes turnīrā Sočos pār spēcīgo Sanktpēterburgas SKA neslēpa gandarījumu par saviem spēlētājiem un uzslavēja vārtsargu Maksimu Tretjaku.

Pārbaudes turnīrā Sočos pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas otrajā spēlē rīdzinieki cīņas gaitā atspēlējās no 1:4, pēdējā trešdaļā guva četrus vārtus un uzvarēja ar 6:5.

"Jautra spēle, bet sākumā daudz kļūdījāmies. Sākām spēlēt vienkāršāk, parādījās pārliecība. , izmantojām savas iespējas," Krievijas medijos citēts Ankipāns.

Pirmo reizi šajā pirmssezonas laikā Rīgas "Dinamo" vārtu drošība tika uzticēta leģendārā vārtsarga Vladislava Tretjaka mazdēlam Maksimam Tretjakam, kurš attaisnojis Ankipāna cerības. "Maksimam Tretjakam bija pirmā spēle un neklājās viegli. Bija daudz neprecīzu piespēļu savā zonā, daudz brāķa. Vajadzēja spēlēt vienkāršāk, lai Maksims justos drošāk. Savu panācām, viņš sajuta spēli un izdarīja pāris labus "seivus"."

Jau otrdienas pēcpusdienā rīdziniekus gaida nākamais mačs turnīrā Sočos – pret Jaroslavļas "Lokomotiv". Pēc tam turnīra noslēgumā 8. augustā Rīgas "Dinamo" spēlēs pret Krievijas olimpisko izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!