Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pirmdien turpinājās galveno treneru atlaišana – pirmdien savu amatu zaudēja arī zvaigžņotā Sanktpēterburgas SKA vadītājs Ivans Dzanata.

SKA direktoru padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Medvedevs par Dzanatas atlaišanu paziņoja pirmdien vakarā pēc SKA kārtējā zaudējuma – šoreiz viesos ar 2:3 spēlē pret Minskas "Dinamo".

Kanādiešu speciālists pagājušajā sezonā trenēja SKA jauniešu komandu SKA-1946, bet pēc neveiksmīgās pagājušās sezonas tik atlaists Berijs Smits, un viņa vietā zvaigžņoto SKA sāka trenēt Dzanata. Kā zināms, SKA komanda pagājušajā sezonā Gagarina kausa pirmajā kārtā zaudēja Rīgas "Dinamo" hokejistiem, un pēc šīs sērijas Smitam nācās pamest savu amatu.

Tomēr arī Dzanatas vadībā zvaigžņotā SKA vienība nespēja rādīt visu savu potenciālu. Šosezon 16 spēlēs Sanktpēterburgas klubs ir izcīnījis tikai 26 punktus un Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

"Pagaidām galvenā trenera pienākumus pildīs Vaclavs Sikora, kurš vadīs treniņus un sagatavos komandu tuvākajām spēlēm. Gribu pateikt, ka Dzanata paliks kluba sistēmā. Viņa vieta kādā no SKA sistēmas komandām tiks paziņota tuvākajā laikā. Pārēji komandas treneri Kasparaitis, Jurzinovs –juniors un Čerkass turpinās strādāt," teica Medvedevs.

Medvedevs arī paskaidroja, ka Dzanatas atlaišana nav saistīta ar sliktajiem rezultātiem, bet gan vairāk ar komandas slikto spēles kvalitāti. "Cienīgs sniegums tika parādīts tikai divās spēlēs – pret Omskas "Avangard" un pret Karolīnas "Hurricanes". Kā arī divos periodos spēlē pret Maskavas "Dinamo"."

Pagaidām nav zināms, kas varētu būt galvenais treneris, taču Medvedevs pavēstīja, ka viņa vārds tiks paziņots ne ātrāk kā novembrī, kad KHL paredzēts pārtraukums sakarā ar nacionālo izlašu spēlēm.

Dzanata ir sestais atlaistais galvenais treneris KHL šajā sezonā. Pirms tam savu amatu zaudēja Aleksandrs Bļinovs (Habarovskas "Amur"), Nikolajs Borševskis (Mitišču "Atlant"), Andrejs Sidorenko (Čeļabinskas "Traktor"), Milošs Ržiga (Maskavas "Spartak") un Jevgeņijs Popihins (Jekaterinburgas "Avtomobiļist").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!