Foto: F64

Kazahstānas hokeja klubs Nursultanas "Baris" atsaucis dalību no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas, tomēr KHL vadība pagaidām vēl nav plānojusi lemt par sacensību atcelšanu vai apturēšanu.

Saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību dalību no Gagarina kausa izcīņas pagājušajā nedēļā atsauca Helsinku "Jokerit", kurā spēlē Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš. Tagad "Jokerit" piemēram sekojis Kazahstānas klubs, bet Gagarina kausā tādējādi palikušas sešas Krievijas komandas.

"Tā kā pēc Kazahstānas prezidenta rīkojuma Kazahstānas republikas teritorijā ir izsudināta ārkārtēja situācija un aizliegti visi sporta pasākumi, tad "Baris" nevar nodrošināt KHL "play off" spēļu norisi Kazahstānas teritorijā. Tādējādi "Baris" ir spiests atteikties no dalības 2019./2020. gada sezonas KHL Gagarina kausa izcīņā," teikts komandas paziņojumā.

"Jokerit" hokejistiem otrdien Sanktpēterburgā jāsāk Gagarina kausa ceturtdaļfināla sērija pret SKA, bet "Baris" "play off" otrajā kārtā jātiekas ar Novosibirskas "Sibirj". Saistībā ar "Covid-19" izplatīšanos KHL pagaidām nav publiskojusi nekādu informāciju par Gagarina kausa turpmāko norisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!