Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Māris Bičevskis ir ļoti priecīgs par pirmajiem gūtajiem vārtiem KHL čempionātā, izsakoties, ka pēc iemestās ripas viņu pārņēmušas neaprakstāmas sajūtas.

Jau vēstīts, ka regulārā čempionāta pēdējās mājas spēļu sērijas pirmajā mačā svētdien "Dinamo" ar rezultātu 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) zaudēja Mitišču "Atlant" komandai.

"Pēc vārtu guvuma sajūtas bija neaprakstāmas un ne ar ko nesalīdzināmas. Pašam ir liels prieks, taču žēl, ka komanda netika pie uzvaras," pēc spēles izteicās Bičevskis, kurš pavisam neilgi pirms šī mača tika izsaukts no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijas komandas "Rīga", lai aizstātu savainojumu guvušo Andri Džeriņu. "Man ir jāpierod pie šādām situācijām, jo nosūtīts lejā varu tikt jebkurā laikā. Cenšos ātri ielekt atpakaļ tajā līmenī un spēlēt."


"Spēli iesākām ļoti slikti. Pretinieks ātri slidoja un veiksmīgi prata ielauzties mūsu zonā, tiekot līdz pat vārtiem. Labs spēles sākums no mūsu puses izpalika," zaudējuma galveno iemeslu min Bičevskis. "Arī pēc Miķeļa Rēdliha noraidījuma nekas būtiski nemainījās, jo vārtus mazākumā neielaidām. Laukumā viņa gan, protams, pietrūka."

Kā zināms, "Dinamo" komanda jau priekšlaicīgi ir nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā.

"Priekšlaicīga iekļūšana izslēgšanas spēlēs komandas noskaņojumā neko būtiski nemaina, jo Maskavas CSKA ir uzreiz aiz mums, bet par septīto vietu vēl jācīnās," uzskata Bičevskis, kurš atklāja, ka nevēlas pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā spēkoties ar Rietumu konferences līdervienību Sanktpēterburgas SKA. "Pēdējās trīs spēlēs esam noskaņojušies izcīnīt tikai uzvaras, lai Gagarina kausa pirmajā kārtā nebūtu jāspēlē pret SKA. Pats neesmu pret viņiem spēlējis, taču tā galu galā ir konferences līderkomanda. Labāk tomēr ieņemt septīto vietu."

Atlikušajās regulārā čempionāta spēlēs "Dinamo" šonedēļ tiksies ar Novosibirskas "Sibirj", Novokuzņeckas "Metallurg" un Habarovskas "Amur" vienībām.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā "Dinamo" ar 71 punktu 51 spēlē ieņem septīto vietu, par trim punktiem apsteidzot CSKA komandu, kas aizvadījusi par vienu spēli vairāk, un par jau neaizsniedzamiem desmit punktiem esot priekšā devītajā vietā esošajai Maskavas "Spartak" vienībai.

Savukārt no sestajā pozīcijā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas Rīgas "Dinamo" atpaliek par astoņiem punktiem, taču Latvijas klubs ir aizvadījis par spēli vairāk.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!