Foto: http://hokej.zlin.cz/

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts piektdien nopelnīja negatīvu lietderības rādītāju -2, bet viņa pārstāvētā "Zlīn" komanda Čehijas čempionāta spēlē viesos pagarinājumā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:1) zaudēja Vītkovices "Ridera" vienībai.

Bukarts ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās, bet bija laukumā abos pretinieku gūtajos vārtos.

Rezultātu spēles 29.minūtē atklāja "Zlīn", kad precīzs bija Pavels Kubišs, taču trešā perioda sākumā Jans Štjastnijs atjaunoja neizšķirtu, bet pagarinājuma 33.sekundē Mihaels Vandass Vītkovices komandai guva uzvaras vārtus.

Bukarts šajā mačā spēlēja 16 minūtes un 36 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem un bloķējot vienu pretinieku raidījumu.

"Zlīn" komanda cieta trešo neveiksmi pēdējos četros mačos, bet "Ridera" komandai tieši pretēji šis bija trešais panākums četros mačos.

Šosezon Bukarts 15 spēlēs ir guvis septiņus vārtus un septiņas reizes asistējis partneriem, bet viņa lietderība ir negatīva -4. Zīmīgi, ka līdzīgi statistikas rādītāji ir arī Petram Holīkam, abiem dalot līderpozīciju kluba rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Savukārt pie uzvaras piektdien tika Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas viesos ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Karlovi Vari "Energie" komandu.

Tiesa, Džeriņš jau piekto spēli pēc kārtas traumas dēļ nespēlēja.

Šosezon Džeriņš 13 spēlēs guvis četrus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Ar 26 punktiem 18 spēlēs "Mountfield" ieņem sesto vietu kopvērtējumā, kamēr "Zlīn" ar 20 punktiem 15 mačos ir 11.pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!