Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokejists Mārtiņš Cipulis pirmo reizi Habarovskas "Amur" sastāvā atgriezās uz spēli Rīgā, kur viņa pārstāvētā komanda ar 1:2 piekāpās Mārtiņa iepriekšējam klubam, Rīgas "Dinamo".

"Patīkami atgriezties Latvijā, nedaudz jau biju paguvis noilgoties pēc Rīgas, tomēr nekas šeit nav mainījies," teica Cipulis. "Satraukuma nebija vispār. Pirmās piecas minūtes bija nedaudz jocīgi spēlēt, bet vēlāk pieradu, ka nav jāslido uz mājinieku soliņu. Taču kopumā spēle nebija īpašāka par pārējām."

Cipulis šosezon piedalījies 26 savas komandas spēlēs, kurās izcēlies ar trīs gūtiem vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņemot devīto vietu. Ar spēlēšanu Habarovskas "Amur" hokejists ir apmierināts, tomēr vēlētos lielāku rezultativitāti.

"Sadzīvē Habarovskā mani apmierina viss, tikai tur ir ļoti dārgi. Cenas tur ir ļoti augstas, salīdzinot gan ar Rīgu, gan jebkuru citu pilsētu. Iespējams, tāpēc, ka viss iet caur Maskavu, bet Habarovska ir salīdzinoši tālu," sprieda latvietis. "Treniņi mums ir divas reizes dienā, principā mums ir tikai hokejs, pārlidojumi un tas arī viss."

Arī biežā laika joslu maiņa latvietim netraucē. "Es jau sevi tā esmu ieprogrammējis - ja brīvajā laikā nāk miegs, vienkārši guļu, vienalga - vai rīts, vai vakars. Ir, protams, nedaudz citādāk un grūtāk, bet viss ir ļoti ciešams. Un nav šeit tik traki, kā visi domā," stāsta Mārtiņš.

Cipulis izteicās, ka regulāri cenšas sekot līdzi arī Rīgas "Dinamo" komandas spēlēm. "Mums ģērbtuvē ir TV, un skatāmies KHL kanālu, bet "Dinamo" spēles rāda bieži. Tā ka sanāk daudz sekot līdzi. "Dinamo" šosezon spēlē kā jau "Dinamo". Diezgan stabili un, kā vienmēr, - zaudē tādas spēles, kuras neviens negaida, bet tajā pašā laikā uzvar stipros pretiniekus, un tad atkal viss ir kārtībā. Kā jau katru gadu," teica Latvijas izlases uzbrucējs.

Par nākamo sezonu pagaidām Cipulis vēl nedomā. "Dzīvosim, redzēsim. Tagad par to necenšos domāt. Sākumā šī sezona jāpabeidz. Redzēsim, kā šīs sezonas otrajā pusē klāsies."

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Amur" ar 29 punktiem 29 mačos atrodas desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!