Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš sestdien ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzēja Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai tikt pie pirmās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas sērijā pret Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

"Torpedo" Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē savā laukumā pagarinājumā svinēja uzvaru ar 4:3 (0:0, 2:2, 1:1, 1:0), bet sērijā līdz četrām uzvarām joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

Daugaviņš izcēlās otrā perioda 11. sekundē, atklājot cīņas rezultātu.

Turpinājumā "Torpedo" panāca arī 2:0, tomēr vēl līdz otrajam pārtraukumam "Dinamo" atspēlējās, pēc Artjoma Podšendjalova un Alekseja Tereščenko metieniem panākot 2:2.

Cīņas 52.minūtē Iļja Ņikuļins vadībā jau izvirzīja maskaviešus, bet 86 sekundes pirms pamatlaika beigām "Torpedo" izglābās, savus otros vārtus mačā gūstot Džo Normenam, kuram asistēja Daugaviņš. Savukārt papildlaika sestajā minūtē uzvaru Ņižņijnovgorodas komandai nodrošināja Brendons Makmilens.

Zīmīgi, ka šajā sērijā visas trīs līdz šim aizvadītās spēles noslēgušās papildlaikā. Pirmajos divos mačos savā laukumā ar 1:0 un 3:2 uzvarēja "Dinamo".

Sestdien aizvadītajā cīņā Daugaviņš, kurš šajā sērijā ir guvis vienus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles, spēlēja 21 minūti un 54 sekundes, septiņas reizes metot pa vārtiem un uzvarot deviņos no desmit iemetieniem. Tāpat viņš mājiniekiem nopelnīja vienu skaitlisko vairākumu.

Savukārt Karsums nospēlēja 16 minūtes un 55 sekundes, pa vārtiem nemetot, izdarot četrus spēka paņēmienus, bloķējot vienu metienu un uzvarot vienā no diviem iemetieniem. Karsums šajā sērijā ir izcēlies ar rezultatīvu piespēli, kuru nopelnīja otrajā mačā.

Sērijas ceturtā spēle pirmdien atkal notiks Ņižņijnovgordā.

Tikmēr citā duelī Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" mājās pagarinājumā ar rezultātu 3:4 (0:1, 1:1, 2:1, 0:1) piekāpās KHL regulārā čempionāta uzvarētājai Maskavas CSKA, sērijā līdz četrām uzvarām jau nokļūstot zaudētājos ar 0-3.

Šajā mačā "Jokerit" atspēlējās no 0:2 un 2:3, neizšķirtu 3:3 panākot piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, taču papildlaika ceturtajā minūtē Jans Muršaks nodrošināja CSKA uzvaru.

Kulda šajā mačā laukumā devās tikai vienu reizi, pirmajā periodā nospēlējot minūti un 34 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Vēl divos Rietumu konferences dueļos trešos panākumus guva Sanktpēterburgas SKA un Jaroslavļas "Lokomotiv", arī nonākot uzvaras attālumā no tikšanas nākamajā kārtā.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā SKA viesos ar 6:2 (1:0, 3:1, 2:1) uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz", sērijā panākot 3-0. Uzvarētājiem Pāvels Dacjuks guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri jau otro sezonu strādā Sergejs Naumovs, viesos ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Minskas "Dinamo", arī sērijā izvirzoties vadībā ar 3-0. Uzvarētājiem čehs Jakubs Naklādals guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Vēstīts, ka Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" sērijā ar 0-2 zaudē Omskas "Avangard". Ar tādu pat rezultātu sērijā pērnās sezonas čempione Magņitogorskas "Metallurg" ir vadībā pret Ķīnas komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet Kazaņas "Ak Bars" divos mačos ir uzveikusi Ufas "Salavat Julajev". Savukārt Čeļabinskas "Traktor" un Kazahstānas kluba Astanas "Baris" duelī pagaidām ir neizšķirts 1-1.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!