Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš šosezon pārstāv Maskavas "Dinamo" komandu, katrā spēlē mēģina attaisnot kluba galvenā trenera Harija Vītoliņa uz viņu liktās cerības, intervijā "championat.ru" atzina pats hokejists.

"Harijs mani uzaicināja komandā, un viņš man uzticas. Man tā ir liela atbildība. Man sevi jāpierāda katrā spēlē, lai komandas vadībai nebūtu jautājumi Harijam par to, kāpēc piesaistīts nepareizais spēlētājs," stāstīja Daugaviņš.

Viņš arī piebilda, ka Vītoliņa un Oļega Znaroka piekopto spēles stilu pazīst jau ilgu laiku, tāpēc iejusties Maskavas "Dinamo" piekoptajā spēles stilā nebija grūti: "Es Vītoliņu un Znaroku pazīstu kopš 15 gadu vecuma. Zinu taktiku, kuru viņi izmanto. Viņu vadītās komandas vienmēr cīnās par čempionu titulu un spēlē ar raksturu. Es vēlējos spēlēt tieši šādā komandā."

Kā zināms, Znaroks bez Krievijas hokeja izlases trenēšanas strādā arī par Maskavas "Dinamo" konsultantu. "Znaroks dažreiz atnāk pie mums. Citreiz biežāk, citreiz retāk. Viņš paskatās kā spēlējam, parāda dažas lietas," atklāja latviešu uzbrucējs.

"Maskavas "Dinamo" komandā nav pirmās vai ceturtās maiņas. Mums ir komanda, bet virknējumi var mainīties. Ja mums treneris uzticas un mēs laukumā izejam kā pirmā maiņa, tad mums pārējiem jārāda labs piemērs," par došanos laukumā pirmajā virknējumā izteicās Daugaviņš.

KHL čempionātā šosezon nav valstsvienībām paredzētais pārtraukums, tāpēc Daugaviņš un citi Latvijas hokejisti no KHL komandām nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei "Euro Ice Hockey Challenge" turnīra spēlēs.

"Latvijas izlases treneris [Aleksandrs Beļavskis] saprot, ka KHL čempionātā nav pauzes. Mēs esam "Dinamo" leģionāri un klubā mums jādara savas darbs. Pēc "play-off" mēs varēsim braukt uz izlasi. Spēlēt nacionālajā komandā ir vienmēr patīkami, bet šoreiz treneri pārbaudīs citus spēlētājus," skaidroja uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!