Foto: F64

Nākamceturtdien, 11.jūlijā, jau otro gadu pēc kārtas Rīgā varēs klātienē redzēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galveno trofeju - Gagarina kausu, kuru uz Latviju atvedīs Maskavas "Dinamo" treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Vienīgā vieta Latvijā, kur interesentiem būs iespēja klātienē aplūkot un nofotografēties ar KHL galveno balvu, šogad būs veikals "Elkor Plaza".

"Priecājamies, ka O. Znaroka un H. Vītoliņa panākumu rezultātā Gagarina kausa ceļojums uz Latviju kļūst par ikvasaras tradīciju, un "Elkor" kā sporta preču tirdzniecības līderis Latvijā var palīdzēt abiem treneriem to parādīt latviešu faniem. Sekmīga KHL čempionu titula aizstāvēšana ir izcils mūsu treneru sasniegums, un vēlreiz apliecina Latvijas kā hokeja lielvalsts statusu," saka Ronalds Feldmanis, "Elkor" valdes loceklis un mārketinga direktors.

Gagarina kausa prezentācijas pasākums 11.jūlijā sāksies plkst. 17:00 un ilgs aptuveni trīs stundas. Tā laikā ikvienam interesentam būs iespēja noklausīties O. Znaroka un H. Vītoliņa uzrunu, iegūt treneru autogrāfus, bet līdz pat plkst. 22:00 nofotografēties kopā ar trofeju. Uzņemtos fotoattēlus pēc tam būs iespējams lejupielādēt no interneta vietnes www.elkor.lv.

Pagājušā gada 14.jūlijā "Elkor Plaza" kļuva par pirmo vietu Latvijā, kur viesojās Gagarina kauss. Trīs stundu garā pasākuma laikā interesentiem tika piedāvāts iegūt "Dinamo" treneru O. Znaroka, H. Vītoliņa un Jurija Ždanova autogrāfus un fotogrāfijas kopā ar hokeja zvaigznēm, kā arī nofotogrāfēties kopā ar trofeju. Šo iespēju izmantoja vairāk nekā 3000 "Elkor Plaza" apmeklētāju.

Gagarina kauss kopš 2008./09.gada sezonas tiek pasniegts Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas sērijas uzvarētājiem. Šogat KHL vienības par to cīnījās jau piekto reizi, turklāt Maskavas "Dinamo" latviešu treneru vadībā kļuva par otro komandu līgas vēsturē, kura kausu izcīnījusi divas sezonas pēc kārtas. Gagarina kauss ir nosaukts pirmā cilvēka, kas lidojis kosmosā - Jurija Gagarina vārdā. Kauss ir izgatavots no sudraba un pārklāts ar zeltu, un tā svars ir 19 kg.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!