Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības HK "Rīga" pārstāvis Gustavs Millers atzīts par nedēļas labāko uzbrucēju, ziņots čempionāta mājaslapā.

19 gadus vecais labās malas uzbrucējs aizvadītajā nedēļā piedalījās četros mačos, kuros atzīmējās ar pieciem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Šāda rezultativitāte viņam ļāva kļūt par attiecīgās nedēļas punktiem bagātāko hokejistu MHL līgā.

Millers šo četru spēļu laikā arī atzīmējās ar lietderības koeficientu +7, vienu bloķētu metienu, bet pa pretinieku vārtiem izpildīja deviņus raidījumus.

"Rīga" aizvadītās nedēļas laikā uzvarēja visās četrās spēlēs. Millers īpaši izcēlās otrajā panākumā pret Habarovskas "Amurskije Tigri" komandu, pret kuru viņš guva divus vārtus, kā arī pirmajā uzvarētajā spēlē pret Sahalīnas "Akuli". Pret šo komandu viņš arī izpildīja divus precīzus metienus, ar otro vārtu guvumu izraujot uzvaru papildlaikā.

19 gadus vecais hokejists ir viens no četriem Rīgas komandas pārstāvjiem, kurš dzimis 2001. gadā. Šie četri hokejisti (vēl arī Artūrs Andžāns, Ernests Ošenieks, Ņikita Mateiko) ir vecākie komandā. HK "Rīga" starp sezonām piedzīvoja paaudžu maiņu, jo pērn to galvenokārt pārstāvēja 2000. un 2001. gadā dzimuši spēlētāji.

Millers komandā spēlē jau ceturto sezonu, bet pērn debitēja arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), piecas spēles aizvadot Rīgas "Dinamo" rindās.

"Rīga" ar desmit punktiem sešās spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē. Komanda sezonu turpinās trešdien un ceturtdien, kad Piņķos uzņems Usurijskas "Taifun" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!