Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs trešdienas vakarā kopā ar Omskas "Avangard" izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu, kas izcilajam kanādiešu speciālistam bija sestā trofeja sešās dažādās līgās. Pēc panākuma allaž smaidīgais Hārtlijs neslēpa, ka tas ir visa kluba nopelns, ne viņa viena.

Hārtlija vadītā "Avangard" Gagarina kausa finālsērijā ar 4-2 pieveica Maskavas CSKA, pēdējās divās spēlēs neielaižot nevienu ripu savos vārtos. Pēdējā mačā trešdien "Avangard" uzvarēja ar 1:0.

"Mēs esam čempioni un esam to pelnījuši. Mēs esam neticama komanda, neticams klubs. Atceros, kā 15. jūlijā sākām treniņus. Tas bija liels izaicinājums spēlētājiem, lai katru dienu viņu uzlabotu sniegumu. Un pēdējās divās spēlēs mēs "sausā" apspēlējām CSKA, kas ir neticami. Esmu ļoti lepns par saviem puišiem," pēc triumfa teica Hārtlijs.

Hārtlijs ir otrais treneris hokeja vēsturē, kurš izcīnījis gan NHL Stenlija kausu, gan uzvarējis vienā no spēcīgākajām līgām Eiropā – KHL. "Vaina jau nav manī. Es te ierados, jo gribēju izcīnīt Gagarina kausu. Tas bija mans personīgais izaicinājums. Jā, iespējams, esmu dzimis laimes zīmē, jo esmu izcīnījis sešus titulus sešās līgās."

"Bet tajā pašā laikā šī ir komandas spēle. Es atbraucu pirms trīs gadiem, izaugu kopā ar spēlētājiem, pārējiem treneriem. Mēs izaugām kā ģimene, tāpēc nav vaina manī, šis nav mans čempionu tituls, bet gan "Avangard" čempionu tituls," uzsver kanādietis, kuram tuvākajās dienās jāpieslēdzas Latvijas izlases vadīšanai. "Daudzi mums neticēja. Dzīvē svarīgi ir ticēt sev un cilvēkiem, kas ir tev tuvumā. Visu pasaulei tāpat nevar kontrolēt, var paļauties tikai uz tiem, kas tev ir apkārt. Jau no pirmās dienas bija smags darbs un vēlme uzvarēt, un mēs par šo darbu tikām atalgoti"

2018. gadā "Avangard" komanda bija spiesta "emigrēt", jo Omskas hokeja arēnu drošības dēļ nācās slēgt. Tagad vecā Omskas arēna ir nojaukta un tās vietā top jauna moderna hokeja halle, kuru plānots atvērt 2022. gadā. Kamēr nav pabeigta jaunā halle, "Avangard" mājas spēles aizvada Maskavas priekšpilsētā Balašihā.

"Atceros, kā sēdāmies autobusā, braucām uz lidostu, devāmies prom no Omskas. Tur bija visa vecuma līdzjutēji – vīrieši, sievietes, bērni. Visi raudāja, jo pazaudēja savu komandu. Mēs šeit Balašihā pavadīsim četrus gadus, kamēr uzbūvēs jauno arēnu. Bet tad mēs atgriezīsimies ar trofeju un čempionu plakātu, ko varēs pacelt pie jaunās halles griestiem," piebilst Hārtlijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!