Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Iekšlietu ministrijas Maskavas pārvaldē ir ierosināta krimināllieta par "Spartak" un CSKA atbalstītāju masu kautiņu pēc KHL regulārā čempionāta spēles, kurā piedalījušies ap 100 cilvēku, vēsta aģentūra "R-Sport".

Divu Maskavas klubu - "Spartak" un CSKA - derbijs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā 31. janvārī noslēdzies ar līdzjutēju kautiņu, kurā piedalījušies apmēram 100 cilvēku, no kuriem 30 tagad ir aizturēti. Šai spēlē ar rezultātu 4:2 uzvarēja CSKA komanda.

Par kautiņu pie sporta kompleksa "Lužņiki" pēc spēles sociālajos tīklos ziņoja abu komandu līdzjutēji, izvietojot tīklos arī tā videoierakstu, kurā redzams, ka vairāki desmiti cilvēku kaujas uz ielas un aizmūk, kad tuvumā apstājas policijas auto. Uzreiz pēc incidenta tika aizturēti četri cilvēki.

Maskavas policijas kriminālās izmeklēšanas un pretekstrēmisma centra darbinieki ir veikuši kratīšanu kautiņa dalībnieku un iniciatoru dzīvesvietās, un ir ierosināta krimināllieta par huligānismu, atklāj policijas preses dienests.

KHL abus klubus par fanu uzvedību sodīja ar naudas sodu - CSKA par 700 tūkstošiem rubļu, "Spartak" - ar 600 tūkstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!