Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rīgas "Dinamo" aizsargs Jēkabs Rēdlihs pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa trešās finālspēles atzina, ka cerības uz uzvaru sērijā nav zaudētas, un komanda turpinās cīnīties.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" trešajā finālspēlē Habarovskā otrdien ar 1:2 piekāpās vietējiem "Amur", taču saglabāja vadību sērijā 2-1.

Rēdlihs pēc zaudējuma izteicās, ka lidojums ir atstājis negatīvas sekas, bet tas nevarot būs attaisnojums, jo iespējas gūt vārtus rīdziniekiem ir bijušas vairākas: "Garais pārlidojums, protams, nepalīdzēja, bet tomēr bija daudz iespēju, kuras mēs varējām realizēt un gūt vārtus."

Raugoties uz finālsērijas noslēdzošo spēli, Jēkabs ir optimistiski noskaņots. "Protams, ka "Amur" nebija, ko zaudēt un viņi jau ar spēles sākumu skrēja uz 110 procentiem," saka aizsargs. "Varbūt mums no tā garā lidojuma kājas vēl īsti nebija pilnā svaigumā, nebija iekustējušās, bet nu... tāds tas hokejs ir. Rīt jauna diena, jauna spēle un cīnīsimies tālāk."

Jēkabs otrajā vārtu zaudējumā esot saņēmis spēcīgu sitienu pa muguru. "Otrajā vārtu zaudējumā, cilvēki, kas redzēja spēli no malas zinās labāk, kas tur īsti notika. Es jutu diezgan stipru sitienu mugurā un tad jau likumsakarīgi, ka ripa bija vārtos."

Salīdzinot "Amur" komandas sniegumu Rīga un Habarovskā, Jēkabs Rēdlihs izceļ mājinieku atbalstu. "Protams, spēlējot mājās arī mums fani palīdz sevi parādīt no labākās puses. Izdodas sevi vairāk motivēt un tas dzenulis ir vēl lielāks. Un arī tas, ka viņi mājās spēlē, tikai viņus vairāk dzen uz priekšu un liek aktīvāk cīnīties. Mājas ir mājas, kur vienmēr spēlēt ir vieglāk," atzīst Jēkabs.

Runājot par rītdienas izšķirošo spēli, aizsargs akcentēja momentu realizāciju un spēles disciplīnas ievērošanu. "Protams, galvenais ir realizācija. Jāgūst vairāk vārtu. Nākamais – jāspēlē disciplinētāk, vairāk jāieklausās trenerī, ko viņš saka. Jāspēlē agresīvāk un daudz vairāk jāmet pa vārtiem," saka hokejsits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!