Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Hantimansijskas "Jugra" galvenais treneris Sergejs Šepeļevs no latviešu vārtsarga Edgara Masaļska viņa pirmajā jaunās sezonas mačā nebija gaidījis ielaistas septiņas ripas.

"Jugra" komanda pirmdien savā jaunās sezonas otrajā mačā ar rezultātu 5:7 (3:3, 1:1, 1:3) izbraukumā zaudēja Sanktpēterburgas SKA hokejistiem, bet Masaļskis aizvadīja savu sezonas pirmo spēli, atvairot 28 no 35 pretinieku metieniem.

"Skaidrs, ka pretinieks bija par mums meistarīgs, bet arī mūsu puiši bija malači - cīnījās līdz galam," Šepeļeva teikto citē portāls "Sportbox.ru". "Negaidījām, ka spēles sākumā izvirzīsimies vadībā ar 3:0. Pēc tam slikti darbojāmies mazākumā, šādi ielaižot četras ripas."

"Tāpat mūs neglāba vārtsargs. Ielaist septiņas ripas tāda līmeņa vārtsargam, kāds ir Masaļskis, - tas ir par daudz," izcēla treneris. "Pie rezultāta 4:3 mūsu labā komandai bija labas iespējas gūt vēl kādus vārtus, bet SKA vārtsargs darbojās lieliski. Pēc tam ielaidām četras ripas, bet trešajai trešdaļai mums vienkārši nepietika spēka."

SKA vienībā ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Patriks Tūresens.

Pēc pagājušās sezonas Masaļskis līgumu ar "Jugra" komandu pagarināja uz vienu sezonu. Viņš pagājušajā sezonā bija vienības otrais vārtsargs, regulārajā čempionātā laukumā dodoties 19 spēlēs, kurās latvietis ielaida vidēji 2,53 ripas un atvairīja 91,6% metienu.

Savukārt Gagarina kausā Masaļskis divas reizes laukumā devās uz maiņu, bet vienu reizi spēli sāka vienības sākumsastāvā, ielaižot vidēji 1,36 ripas un atvairot 95,8% metienu.

Masaļskis, tāpat kā viņa konkurents Mihails Birjukovs, "Jugra" komandā aizvada savu trešo sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!