Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Somijas klubs Helsinku "Jokerit" noslēdzis līgumu ar vārtsargu Anti Niemi, bet pieredzējušais Krievijas uzbrucējs Pāvels Dacjuks pārgājis uz Jekaterinburgas "Avtomobiļist".

"Jokerit" komandu pārstāv arī vārtsargs Jānis Kalniņš, un viņš spēles laiku tagad dalīs ar 35 gadus veco Niemi. Soms 2010. gadā ar Čikāgas "Blackhawks" kļuva par Stenlija kausa ieguvēji, bet savas karjeras laikā spēlējis arī Sanhosē "Sharks", Dalasas "Stars", Pitsburgas "Penguins", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Kopumā viņš NHL aizvadījis 464 spēles, kurā viņš vidēji atvairījis 91,2 procentus metienu un ielaidis 2,57 vārtus.

Tāpat "Jokerit" pagarināja līgumu ar aizsargu Sami Lepisti, kurš šo komandu pārstāv kopš 2017. gada. Pagājušajā sezonā viņš 59 spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja 28 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Dacjuks pēc trim sezonām Sanktpēterburgas SKA komandā nolēmis atgriezties savā dzimtajā pilsētā Jekaterinburgā. Pagājušajā sezonā Dacjuks SKA rindās 54 spēlēs guva 12 vārtus un izdarīja 30 rezultatīvas piespēles.

Pirms spēlēšanas SKA Dacjukam bija veiksmīga NHL karjera. NHL regulārajos čempionātos viņš 953 spēlēs guva 314 vārtus un atdeva 604 rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +249. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņš 157 spēlēs guva 42 vārtus un 71 reizi asistēja partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!