Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Spēlētāju algu griestu summa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem nākamajā sezonā palielināta par 200 miljoniem Krievijas rubļu (3,5 miljoniem latu) un sasniegusi 900 miljonus rubļu (15,7 miljonus latu), aģentūrai "RIA Novosti" atklāja KHL Tiesnešu departamenta vadītājs Aleksandrs Poļakovs.

Jau vēstīts, ka pirms šīs sezonas algu griestu summa tika noteikta 700 miljonu rubļu (12,2 miljonu latu) apmērā.

Poļakovs atklāja, ka tika izskatītas dažādas spēlētāju algu summas, kuras svārstījās no 850 līdz 950 miljoniem rubļu (no 14,8 līdz 16,5 miljoniem latu).

Kopējās summas noteikšanas procesā tika ņemta vērā inflācija un pašu KHL klubu vēlmes.

"Izskatot klubu ieteikumus, esam noteikuši spēlētāju algu limitus. Zemākā pieļaujamā summa būs 250 miljoni rubļu (4,36 miljoni latu), bet augstākā - 900 miljoni rubļu," pastāstīja Poļakovs.

Klubu īpašnieku balsojumā maksimālā pieļaujamā algu summa tika pieņemta ar vienas balss pārsvaru.

2011./2012.gada sezonā sods par algu summu neievērošanu būs 30 procenti no pārsniegtās summas, bet aiznākamajā sezonā klubs nevarēs pieteikt spēlētāju, kura alga pārsniedz atļautos griestus.

Sākot ar 2011./2012.gada sezonu, hokejisti visu naudu saņems tikai par regulāro sezonu. Iepriekš 70 procentus no līguma summas hokejisti saņēma par spēlēm regulārajā čempionātā, bet pārējos 30 procentus - par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņas jeb izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!