Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nākamajā sezonā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārais čempionāts tiks izspēlēts tikai konferenču ietvaros, apgalvo portāls "Championat.com

Ja šāda izspēles kārtība tiks pieņemta, regulārā čempionāta laikā Rietumu konferences klubi tiksies tikai savā starpā, bet Austrumu konferences komandas spēkosies tikai ar savas konferences vienībām.

Tas nozīmētu, ka Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" nebūs jāmēro tālie izbraucieni uz Austrumu konferences komandu mājvietām Habarovskā, Vladivostokā un citos tālajos reģionos.

Pēc šādas pašas sistēmas tika aizvadīts šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārais čempionāts, kas tika saīsināts ieilgušā lokauta dēļ.

Līgas vadība šādu izspēles kārtību pagaidām nav apstiprinājusi. Vien līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs solījis, ka pēc nākamā gada Soču olimpiskajām spēlēm KHL regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs vismaz pa 68 spēlēm.

Kā ziņots, nākamajā sezonā KHL pievienosies divi jauni klubi. Viens no tiem ir no Vladivostokas, bet otrs - Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas komanda "Medveščak". Līdz ar to paredzams, ka nākamajā sezonā KHL būs 28 komandas, kas tiks sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!