Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs varētu veikt izmaiņas līgas reglamentā, lai Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta gadījumā KHL klubi varētu pastiprināties ar diviem vai trijiem NHL spēlētājiem.

"Pagaidām neatklāšu visas detaļas, kas saistītas ar NHL spēlētājiem, taču vēlreiz gribētu uzsvērt, ka KHL hokejisti ar līgumiem no izmaiņām reglamentā necietīs," intervijā "sport-express.ru" sacīja Medvedevs. "Ja mēs palielināsim spēlētāju pieteikumus, tad ierobežosim NHL spēlētāju skaitu."

"Tagad lemjam, vai ļaut pieteikt divus vai trīs NHL hokejistus, taču ne vairāk," turpināja KHL prezidents. "Runājot par leģionāriem, tad neliksim šķēršļus, lai uz Krieviju brauktu Sidnijs Krosbijs, taču ārzemnieku limits KHL netiks palielināts."

Līgas prezidents uzsvēra, ka katrs klubs pēc saviem ieskatiem var papildināt sastāvu ar kādu leģionāru.

Atgādinām, ka šobrīd esošais NHL kolektīvais darba līgums ir noslēgts līdz 15.septembrim, un tajā algu griesti ir 70,2 miljoni ASV dolāri. Ja līdz šim datumam NHL un NHLPA nespēs vienoties par jaunu līgumu, tad līgā oficiāli pasludinās lokautu. Pēdējos 20 gados NHL divas reizes ir bijušas problēmas ar jaunu kolektīvo līgumu. Nesaskaņu dēļ 1994./1995.gada sezonā komandas aizvadīja tikai nedaudz vairāk par pusi paredzēto spēļu, bet 2004./2005.gada sezona lokauta dēļ nenotika pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!