Foto: F64
Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Čehovas kluba "Vitjazj" spēlētāju biežajām rupjajām darbībām hokeja cilvēki zina pat Ziemeļamerikā, intervijā portālam "sportbox.ru" atzinis Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vinipegas "Jets" latviešu aizsargs Artūrs Kulda.

Kā ziņots, pēc daudziem smagiem pārkāpumiem pagājušajā nedēļā "Vitjazj" komandas lielākajam kauslim Džeremijam Jablonskim tika piešķirta diskvalifikācija līdz regulārā čempionāta noslēgumam, bet cits vienības "policists" Kips Brenans diskvalificēts uz 15 spēlēm.

"Šis klubs piekopj Ziemeļamerikas hokeja stilu, demonstrējot ļoti agresīvu spēli. Dažreiz gan viņus pārņem emocijas, kas noved pie kautiņiem un citiem incidentiem," citēts Kulda, kurš pats izpelnījies agresīva aizsarga slavu, savus pretiniekus bieži apturot ar iespaidīgiem spēka paņēmieniem. "Komanda bieži kļūst par galveno dažādu diskusiju tēmu, bet par to labi zina pat Ziemeļamerikā. Pats arī piekopju šādu spēles stilu, kas patīk reti kuram pretiniekam."

"Šāds spēles stils atraisa rokas komandas pirmajiem spēlētāju virknējumiem, kuri tad arī var izšķirt mača gaitu," piebilst aizsargs, pēc kura spēka paņēmiena pēdējā NHL spēlē īsu laiku slimnīcā bija spiests pavadīt Ņūdžersijas "Devils" "policists" Kems Jansens, tomēr medicīniskajās apskatēs nopietni savainojumi viņam netika konstatēti. "Amerikas Hokeja līgā (AHL) ir klubi ar diviem trim "policistiem", kamēr citās komandas tāds ir tikai viens, taču tad ir vēl pieci spēlētāji, kas labi māk kauties. Tajā nav nekā īpaša, drīzāk tas ir spēles šova elements. Noteiktās situācijās tieši kautiņš var komandai sniegt pareizo dzinuli. Taču galvenais ir izvairīties no netīriem paņēmieniem un nekad šādiem spēlētājiem neuzgriezt muguru."

Kā ziņots, pēc aizvadītās nedēļas spēles starp "Vitjazj" un Čeļabinskas "Traktor" KHL disciplinārā komiteja lūdza līgas vadību izvērtēt Čehovas vienības piederību līgas vienībām.

Šajā mačā uzvaru ar rezultātu 5:1 izcīnīja "Traktor" hokejisti, četrus vārtus gūstot pēdējā trešdaļā. Ar tādu scenāriju nebija mierā līgas rupjākā komanda "Vitjazj", kas pēdējā minūtē sarīkoja masveida kautiņu, turklāt daži Čehovas kluba hokejisti speciāli centās noķert "Traktor" spēlētājus, lai viņus iekaustītu.

Šosezon Jablonskis paguva piedalīties astoņās "Vitjazj" komandas spēlēs, paliekot bez rezultativitātes punktiem. Tikmēr Brenans piedalījies 11 mačos, kuros izcēlies ar vieniem gūtajiem vārtiem.

Kā ziņots, līga gatavojas noteikt, ka komandai uz maču drīkstēs būt pieteikts tikai viens hokejists ar "policista" reputāciju, bet tāpat iespējams aizliegums komandās pieteikt Ziemeļamerikas hokejistus, kas NHL aizvadījuši mazāk par 80 spēlēm.

"AHL ir liels skaits lielisku spēlētāju, kuri dažādu iemeslu dēļ nav aizvadījuši šādu NHL spēļu skaitu un labprāt izmēģinātu spēkus KHL, bet ar šādu lēmumu KHL viņiem liegtu šādu iespēju," uzskata Kulda, kurš astoņās NHL spēlēs šosezon rezultativitātes punktus nav nopelnījis un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +1. "Pašlaik man ir iespēja nostiprināties NHL, bet nākotnes perspektīvā neizslēdzu iespēju spēlēt KHL. Tā ir pietiekami spēcīga līga, kurā tiek spēlēts citāds hokejs un kurā man būtu interesanti."

Šajā sezonā "Vitjaz" komanda paguvusi izcelties ar vairākām netīrām darbībām uz hokeja laukuma, tostarp iekaustot arī Rīgas "Dinamo" spēlētājus, bet skaļākais incidents norisinājās novembra sākumā Minskā, kad vietējā "Dinamo" kluba līdzjutēji provocēja "Vitjaz" hokejistus un trenerus, bet cīņas izskaņā Nazarovs uzbruka vietējiem faniem ar hokeja nūju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!