Foto: F64

Divus vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien guva Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, palīdzot viņa pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai ar rezultātu 5:3 (0:1, 3:0, 2:2) izbraukumā uzvarēt Maskavas "Spartak" vienību.

Tikmēr savus pirmos vārtus KHL čempionātā pirmdien guva cits latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, tomēr viņa pārstāvētais Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass" savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai.

Pirmo reizi Kulda precīzs bija spēles 34.minūtē, kad skaitliskajā vairākumā izvirzīja "Sibirj" komandu vadībā ar 2:1, bet savus otros vārtus mačā viņš guva 48.minūtē, kad arī vairākumā panāca 4:1.

Latvijas aizsargs izpelnījās otro lielāko spēles laiku visā cīņā - 24 minūtes un 41 sekunde. Sev atvēlētajā laikā Kulda veica piecus metienus pa pretinieku vārtiem.

Vēl uzvarētāju komandas labā pa vieniem vārtiem guva Jonass Enlunds, Jori Lehterja un Konstantīns Aleksejevs, bet "Spartak" vienībā precīzi bija Andrejs Ankudinovs, Štefans Ružička un Nikolajs Bušujevs.

Šosezon aizvadītajos sešos mačos Kulda tagad guvis piecus vārtus.

Savukārt Bārtulis ar precīzu metienu izcēlās cīņas 15.minūtē, panākot neizšķirtu 1:1.

Aizsargs laukumā pavadīja 12 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Jāpiebilst, ka divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Bārtulis saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par uzbrukumu pretiniekam galvas un kakla rajonā.

Pēcspēles metienu sērijā izšķirošo "bullīti" realizēja Rendijs Robitails.

Šīs sezonas piecās spēlēs Bārtulis tagad izcēlies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Citā mačā panākumu izcīnīja arī latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas izbraukumā ar 5:4 (3:1, 1:2, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Čehovas "Vitjaz".

Sprukts laukumā pavadīja gandrīz 18 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica un uzvarēja desmit no 17 iemetieniem, kuros piedalījās.

Pēcspēles metienu sērijā uzvaras vārtus guva slavenais CSKA komandas uzbrucējs Aleksandrs Radulovs.

Austrumu konferences kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Sibirj" ar 12 punktiem sešās spēlēs ieņem otro vietu. Tikmēr Rietumu konferencē CSKA komanda ar desmit punktiem sešās cīņās atrodas ceturtajā pozīcijā, bet "Donbass" ar pieciem punktiem piecos mačos ieņem 13.vietu.

Pēc tam, kad pagājušo sezonu KHL noslēdza ar 23 vienību pārstāvniecību, šosezon līgā sacenšas 26 vienības. Turnīrā debitē Prāgas "Lev" (Čehija), Bratislavas "Slovan" (Slovākija) un Doņeckas "Donbass" (Ukraina). Tāpat dalību čempionātā atsākusi pagājušās sezonas ievadā traģisko aviokatastrofu piedzīvojusī Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Regulārajā čempionātā katra komanda (14 komandas Rietumu konferencē un 12 vienības Austrumu konferencē) aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!