Foto: DELFI

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas otrajā spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas izbraukumā ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) otrajā pagarinājumā piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājiem.

Pirmās trešdaļas vidū mājiniekus vadībā vairākumā izvirzīja Daniss Zaripovs, bet trešdaļas beigās 1:1 panāca soms Anti Pilstrēms.

Otrās trešdaļas ievadā Igors Mirnovs vairākumā vadību deva jau Ufas klubam, bet kanādietis Fransiss Parē trešās trešdaļas vidū atjaunoja neizšķirtu. Sekojušajā pagarinājumā vārti netika gūti, bet otrā pagarinājuma otrajā minūtē panākumu mājiniekiem atnesa Sergejs Mozjakins.

Kulda darbojās savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 35 minūtes un 38 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks komandā. Viņš veica trīs metienus pa vārtiem un bloķēja trīs sāncenšu raidījumus.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 2-0 "Metallurg" komandas labā. Nākamie divi mači 7. un 9.aprīlī notiks Ufā.

Tikmēr Rietumu konferences finālsērijā latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība sērijā ar 0-2 atrodas iedzinējos pret Čehijas klubu Prāgas "Lev". Nākamās divas spēles 6. un 8.aprīlī notiks Jaroslavļā.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpināja Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo", bet šogad - Omskas "Avangard". Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!