Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijā dzimušais uzbrucējs Ainārs Podziņš uzaicināts uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" treniņnometni, savā blogā Krievijas portālā "allhockey.ru" atzinis pats hokejists.

Rīgas "Dinamo" komanda 18 gadus veco Podziņu izvēlējās pagājušā gada KHL draftā.

Kā savā blogā raksta Podziņš, viņš uzskata, ka viņam esot labas izredzes nostiprināties Rīgas "Dinamo" fārmklubā "Dinamo/Juniors".

"Lai realizētu savus sapņus, es pielikšu visus spēkus," raksta Podziņš. "Protams, ja vēlies "atzīmēties" Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta priekšā, tad tev nepieciešams spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) vai vēl labāk - Ziemeļamerikā."

"Jebkurš drafts hokejistam ir kā sava veida informācija, jo komandas izplata spēlētājus, bet neuzliek tiem īpašas saistības. Galvenais - būt interesantam vienai vai otrai komandai. Tāpēc es vēlos būs interesants Rīgas "Dinamo"," savā blogā raksta Podziņš.

Šosezon Podziņš spēlēja Maskavas kluba "Kriļja Sovetov" fārmklubā "Kriļja Stoļici", kas piedalījās Krievijas pirmās līgas čempionātā. Uzbrucējs 53 mačos guva 13 vārtus un izdarīja arī 11 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 38 soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu.

Tāpat Podziņš "Kriļja Stoļici" sastāvā piedalījās arī MHL kvalifikācijas turnīra spēlēs, kurās viņš sešos mačos guva vienus vārtus un izdarīja vienu piespēli. Šajā turnīrā piedalījās arī Latvijas jaunatnes komanda, kas startēja ar Rīgas "Dinamo" nosaukumu.

Jau vēstīts, ka šajā turnīrā startēja trīs komandas, kas neiekļuva MHL izslēgšanas spēlēs, un astoņas potenciālās nākamās sezonas turnīra jaunpienācējas.

"Dinamo" komandu turnīrā trenēja Leonīds Tambijevs, un to pārstāvēja "Rīga/Profs-18" hokejisti, kas šosezon startēja Latvijas atklātajā hokeja čempionātā, bet komanda bija papildināta ar vairākiem jaunākajiem "Dinamo/Juniors" hokejistiem.

Jau ziņots, ka turnīrs oficiāli bija nosaukts par MHL kvalifikācijas turnīru, tomēr tas drīzāk bija komandu spēku pārbaudes un novērtēšanas turnīrs, kura rezultāti oficiālas sekas neatstāja.

Šosezon MHL turnīrā startēja 22 komandas, bet nākamajā sezonā tas varētu tikt paplašināts līdz 30 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!