Foto: DELFI

Magņitogorskas "Metallurg" komanda trešdien ar uzvaru otrajā pagarinājumā sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālu.

Konferences fināla pirmajā mačā "Metallurg" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Ufas "Salavat Julajev", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Abas komandas guva pa vārtiem otrajā un trešajā trešdaļā, bet cīņas rezultātu 28. minūtē atklāja "Salvat Julajev" hokejists Sami Lepiste, taču nedaudz vairāk par divām minūtēm līdz otrā perioda beigām līdzsvaru uz tablo atjaunoja Jans Kovāržs.

Mača 45. minūtē vadībā jau izvirzījās Magņitogorskas klubs, kad ar vārtiem izcēlās Aleksejs Kaigorodovs, taču pēc dažām minūtēm otros vārtus Ufas komandas labā guva arī Igors Grigorenko.

Abu vienību duelis turpinājās pagarinājumā, taču pirmajās 20 minūtēs vārti netika gūti. Otrajā papildlaikā veiksme uzsmaidīja mājiniekiem no Magņitogorskas, jo šīs spēles 90. minūtē uzvaru atnesa Sergeja Mozjakina precīzais raidījums.

Šīs sērijas otrais mačs notiks piektdien turpat Magņitogorskā.

Kā zināms, tikmēr Rietumu konferences finālsēriju ar uzvaru otrdien sāka Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 3:0 pārspēja pašreizējos Gagarina kausa īpašniekus Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!