Foto: AFI

Pirms trešdien gaidāmās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēles starp Prāgas "Lev" un Rīgas "Dinamo" bijušais rīdzinieku uzbrucējs Marcels Hosa atzina, ka ļoti gaidot šo spēli, jo esot ļoti noilgojies pēc Rīgas.

"Esmu tomēr šeit pavadījis kādu laiku un man ir ļoti daudz labu atmiņu. Hokejistam tā var gadīties – var nākties spēlēt arī pret draugiem un tuviem klubiem. Nevaru vien sagaidīt, kad atkal varēšu spēlēt "Arēnā Rīga", ir pagājis kāds laiciņš.. Bet spēles brīdī jau neviens nevienu nešķiro, ārpus laukuma, protams, citādāk. Rīgā man ir vairāki draugi. Tā kā nevaru vien sagaidīt trešdienas vakaru – spēli pret Rīgas "Dinamo". Par Rīgu man ir tikai labākās atmiņas," intervijā "Dinamo" mājas lapā saka Hosa.

Runājot par nākamajām trim spēlēm regulārajā čempionātā, Marcels ir noskaņots kaujinieciski – nav variantu, ir jāuzvar visas spēles, ja gribas spēlēt "play-off". "Būs grūtas spēles, bet ir jāuzvar tās visas. Katrā ziņā būs ļoti interesanti. Tas ir hokejs, ir labas spēles un sliktas spēles," norāda hokejists. "Lai varētu šo sezonu "pavilkt garāku" – uzspēlēt arī play-off, mums katra nākamā spēle ir ļoti svarīga. Sākot jau ar rītdienu, mums ir jāizcīna uzvara un tā jāturpina – spēli pa spēlei. Šobrīd, manuprāt, mēs rādām ļoti labu sniegumu. Spēlējam pārliecinoši un mums ir pa spēkam uzvarēt atlikušās spēles. Tas ir atkarīgs tikai no mums, kā mēs aizvadīsim šos svarīgos mačus."

Uz Rīgu kā "Dinamo" pretinieki ir atbraukuši arī citi bijušie dinamieši - Mārtiņš Cipulis un Aleksandrs Ņiživijs. "Jā, tagad arī ar "Cipu" esmu vienā maiņā," saka Hosa. "Mums tā savstarpējā ķīmija un saspēle ir saglabājusies vēl no Rīgas laikiem. Un ir labi, ja apkārt ir cilvēki, ar kuriem esi pavadījis laiku jau iepriekš – mums vienmēr ir par ko parunāt garākos izbraukumos. Ar "Cipu" un Sašu mums tiešām ir ļoti laba draudzība gan hokeja laukumā, gan ārpus tā. Šad un tad pārrunājam laikus, ko pavadījām, spēlējot kopā Rīgā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!