Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo" šobrīd ir ļoti nopietna situācija ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 un veselos hokejistus varot saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, pirmdien vēsta laikraksts "Diena" un medijs "Sportacentrs.com".

Jau vēstīts, ka sestdien tika atcelta Rīgas "Dinamo" spēle pret Podoļskas "Vitjazj", bet pirmdien nenotiks mačs pret Magņitogorskas "Metallurg".

Rīgas "Dinamo" konkrētu saslimušo hokejistu skaitu neatklāj. Sestdien izskanēja informācija, ka saslimuši 13 "Dinamo" pārstāvji, tajā skaitā arī treneri. "Diena" ziņo, ka svētdien esot jauni gadījumi. Karantīnā ir gan Rīgas "Dinamo", gan jauniešu komanda HK "Rīga", gan arī Jelgavas klubs "Zemgale"/LLU, ar kuru šosezon "Dinamo" ir sadarbība.

Tā kā veselo hokejistu skaits esot tāds, ka tos var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, Rīgas klubam neesot iespēju nokomplektēt sastāvu. Turklāt vairākiem komandas pārstāvjiem piemērots kontaktpersonu statuss, tāpēc viņi atrodas pašizolācijā, min medijs "Sportacentrs.com".

Ceturtdien Rīgas "Dinamo" vienībai vajadzētu uzsākt izbraukuma spēļu sēriju, kurā būs jātiekas ar Omskas "Avangard", Maskavas "Dinamo", Minskas "Dinamo" un Čeļabinskas "Traktor". Kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atklājis, ka komanda "būs uz kājām" no 25. oktobra, ziņo "Sportacentrs.com". Tādējādi tai nāktos izlaist spēles pret "Avangard" un Maskavas "Dinamo".

Šī ir otrā reize sezonā, kad Rīgas "Dinamo" rindās konstatētas saslimšanas ar Covid-19.

Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, visā līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!