Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" šīs sezonas uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs intervijā Krievijas portālam "Sportbox.ru" nenoliedz, ka vēlas spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču 28 gadus vecais uzbrucējs tādas ilūzijas nelolo.

Rēdlihs Rīgas "Dinamo" komandu pārstāv kopš tās iekļaušanās KHL čempionātā 2008.gadā, šajā periodā 239 spēlēs gūstot 58 vārtus un veicot 86 rezultatīvas piespēles.

Rēdliha vienīgā pieredze Ziemeļamerikas hokejā ir viena sezona Austrumu junioru hokeja līgā (EJHL) 2002./2003.gada sezonā.

"Nevarētu teikt, ka tā sezona man izvērtās veiksmīga, taču noteikti ieguvu noderīgus iespaidus, līdzīgi kā pavadītajā laikā Zviedrijā vai Baltkrievijā," uzskata Rēdlihs, kurš ASV nospēlētājā sezonā dzīvojis Ņujorkā un Bostonā, bet kā savu lielāko ieguvumu no šīs pieredzes min neatkarību.

Rēdlihs atklājis, ka viņam bija nolūks palikt ASV, taču hokejists nav saņēmis ASV vīzu.

"Uz to brīdi apsvēru variantu junioru līgā nospēlēt vienu vai divas sezonas, bet tad par kluba nauda iegūt izglītību," izteicies uzbrucējs. "Tomēr nenožēloju, ka viss sanāca citādi. Tāda ir mana pārliecība. Dzīvē mēdz visādi gadīties, bet, pēc laika uz to atskatoties, kļūst skaidrs, ka tā tam arī vajadzēja notikt."

"Es nesapņoju par atgriešanos ASV, jo mans galvenais mērķis ir pierādīt sevi KHL, ar katru sezonu uzlabojot savu sniegumu. Arī kā valsts ASV mani ne īpaši simpatizē," atklājis Rēdlihs. "Protams, es melotu, ja teiktu, ka negribu spēlēt NHL. Ja pienāks šāds piedāvājums, tas būtu lieliski. Taču cenšos uz lietām skatīties reāli - man ir 28 gadi. Kam es tur esmu vajadzīgs? Neesmu NHL aizvadījis nevienu spēli, neesmu pat bijis pamatsastāva tuvumā. Tāpēc ar ilūzijām sevi nemierinu."

Šosezon Rēdlihs laukumā devies katrā no 51 regulārā čempionāta spēles, gūstot 12 vārtus un veicot 30 rezultatīvas piespēles.

Rēdlihs, kurš ir līgas rekordists pēc kārtas aizvadīto spēļu ziņā, ir "Dinamo" rezultatīvākais hokejists, 11.rezultatīvākais līgas spēlētājs un sestais labākais rezultatīvo piespēļu veicējs.

Kā ziņots, KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā Rīgas "Dinamo" hokejisti garantējuši vietu Gagarina kausā, bet jau zaudējuši cerības pakāpties augstāk par septīto vietu. Pašlaik rīdzinieki ar 71 punktu 51 spēlēs ieņem tieši septīto pozīciju.

Skaidrs, ka Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā spēkosies ar kādu no Rietumu konferences pirmajām divām komandām. Kā zināms, šīs vietas automātiski ieņems abu konferences divīziju spēcīgākās komandas.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!