Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta šīs sezonas pēdējās izbraukuma sērijas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:4 (0:3, 1:1, 2:0) piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" vienībai.

Spēles rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Maskavas "Dinamo" spēlētājs Mihails Aņisins, bet Mareks Kvapils četras minūtes vēlāk rezultāta starpību dubultoja. Lai gūtu trešos vārtus mājiniekiem vajadzēja vēl tikai nepilnu pusminūti, un to izdarīja Deniss Kokarevs.

Otrā perioda astotajā minūtē Sergejs Koņkovs ātrajā pretuzbrukumā panāca jau 4:0, tomēr pēc piecām minūtēm Marsels Hosa spēja vienus vārtus atgūt. Trešajā periodā rīdzinieku labā ar vārtu guvumiem izcēlās Frederiks Vargs un Kristaps Sotnieks, bet spēles izskaņā rezultātu vismaz izlīdzināt neizdevās.

Pirms spēles

Šīsdienas spēlei treneri atkal pieteikuši septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, un sastāvs būs līdzīgs kā iepriekšējā, tikai ceturtajā maiņā Mārtiņa Cipuļa vietā spēlēs
Juris Štāls
, bet aizsardzībā atkal ierindā būs
Jēkabs Rēdlihs
, kuram bija neliels kājas savainojums. Šodien spēlēs arī
Gints Meija
, kurš iepriekšējo spēli izlaida slimības dēļ. Vārtus sargās Kriss Holts.

Pirmais periods

Jau pirmajās sekundēs mājinieku hokejists Leo Komarovs izdarīja metienu, kuru tvēra Holts, bet jau nākamajā uzbrukumā Mārtiņš Karsums atbildēja ar to pašu. Mača sākuma daļā ripu vairāk kontrolēja maskavieši, taču bez nopietniem draudiem uz Rīgas komandas vārtiem. Tikmēr spēles ceturtajā minūtē Maskavas "Dinamo" aizskrēja pretuzbrukumā, kurā spēles pirmos vārtus guva Aņisins. Tūlīt laba iespēja bija Niklasam Luceniusam, taču viņš brīvu metienu izmantot nespēja, bet turpmākajās minūtēs mača iniciatīva piederēja Maskavas komandai, kas piespieda Džeimiju Lundmarku pārkāpt noteikumus. Vairākumā maskaviešu uzbrucējs Kvapils izbrīvēja sev vietu metienam un panāca 2:0 savas komandas labā. Nepilnu minūti vēlāk jau trīs vārtu pārsvaru panāca Tolpenko, kurš izlauzās caur aizsargiem un ar veiksmīgu metienu guva vārtus. Neveiksmīgās pirmās astoņas minūtes lika Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim Pekam Rautakallio izdarīt vārtsarga maiņu un vārtos stājās Māris Jučers.

Spēles 11.minūtē pirmo reizi vairākumā varēja spēlēt rīdzinieki, un Maskavas "Dinamo" vārtsarga Alekseja Volkova cietoksni apdraudēja Guntis Galviņš, Lundmarks un Oskars Cibuļskis. Tikmēr pēc vairākuma spēlē labi iesaistījās Jučers, kurš tvēra pretinieku raidījumus. Perioda izskaņā Rīgas komandas spēlētāji spēja nostāties pretinieku aizsardzības zonā, cenšoties izkārtot vārtu gūšanas momentu, taču pretinieku aizsargi spēlēja precīzi. Divas minūtes pirms trešdaļas beigām Rīgas "Dinamo" atkal spēlēja vairākumā, kurā tika izveidotas labas epizodes, taču skaitliskais pārsvars atkal palika nerealizēts. Pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Otrajās 20 minūtes Rīgas "Dinamo" centās spēlēt aktīvi, pieturot ripu un virzoties un Volkova vārtiem, bet ātrajā pretuzbrukumā daudz bīstamāku vārtu gūšanas momentu izveidoja mājinieki, taču Jučers bija savā vietā. Pēc periodā spēlētām četrām minūtēm Galviņš saņēma noraidījumu, bet viņa komandas biedri spēja aizskriet pretuzbrukumā divi pret vienu aizsargu, taču neprecīzās saspēles dēļ iespēja palika neizmantota. Tikmēr Krievijas kluba spēlētāji iespēju vairākumā neizmantoja, bet bīstami apdraudēja Jučera vārtus pēc tā. Savukārt savu iespēju uzbrukumā divi uzbrucēji pret vienu aizsargu astotajā minūtē izmantoja Maskavas "Dinamo", kad pēc Vjačeslava Kozlova piespēles ļoti precīzu un spēcīgu metienu izpildīja Sergejs Koņkovs, izvirzoties vadībā ar 4:0.

Trīs minūtes vēlāk vēlreiz iespēja spēlēt vairākumā bija rīdziniekiem, bet tā arī šoreiz palika neizmantota, pat neizveidojot nevienu vārtu gūšanas iespēju. Uzreiz pēc vairākuma Rīgas "Dinamo" vienus vārtus atguva, kad Ģirts Ankipāns ar piespēli palīdzēja Marselam Hosam raidīt ripu vārtos. Neilgu brīdi vēlāk Karsums ar nūjas neērto pusi meta garām vārtiem, lai arī aizsargi viņam traucēja tikai no mugurpuses, taču rīdzinieki turpināja uzbrukt, bet nākamajā mēģinājumā Karsums trāpīja pa vārtu stabu. Spēles 36.minūtē Komarovs atstāja savu komandu mazākumā un vairākumā tika izdarīti metienu uz maskaviešu vārtiem, taču joprojām viena hokejista pārsvaru izmantot neizdevās. Rīgas hokejistu sniegums otrajā periodā bija labāks, taču rezultāta starpība pēc divām trešdaļām tik un tā bija trīs vārti.

Trešais periods

Spēles trešo trešdaļu abas komandas iesāka līdzīgā cīņā, bet trīs minūtes pēc pārtraukuma Cibuļskis izdarīja labu metienu vārtu augšējā stūrī, taču Volkovs to tvēra savā ķērājcimdā. Tūlīt pēc šīs epizodes maskavietis Grigorijs Šafiguļiņs nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kurā Rīgas “Dinamo” labā vārtus guva Frederiks Vargs, kuram ar piespēli palīdzēja Aleksandrs Ņiživijs. Pēc brīža mājiniekiem tiesneši fiksēja pārkāpumu savā vārtsarga laukumā, un tika nozīmēts “bullītis”, taču Niživijs trāpīja pa vārtu stabu, bet Rīgas “Dinamo” bija lemts gūt trešos vārtus. Veiksmīgi uzbrukumam trešdaļas septītajā minūtē pieslēdzās Kristaps Sotnieks, kurš, saņemot Ankipāna piespēli, ar precīzu metienu rezultāta pārsvaru samazināja līdz minimumam.

Veiksmīgais noslēdzošā perioda sākums rīdziniekiem deva pārliecību uzbrukumā, nekautrējoties izdarīt metienus uz Maskavas “Dinamo” vārtiem, kamēr mājinieki atrada labas pretuzbrukuma iespējas, taču Jučers raidījumus atsita. Turpinājumā laukumā bija redzams elpu aizraujošs hokejs, kurā abas vienības spēlēja ātru un saspēlēm bagātu hokeju, un šādā mačā svarīga loma bija abu komandu vārtsargiem. Perioda pēdējās piecās minūtēs ripu vairāk kontrolēja mājinieki, neļaujot rīdziniekiem tikt pie ripas un kombinēt uzbrukumus. Minūti pirms beigām Rīgas “Dinamo” jau kontrolēja ripu un Jučers tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Viesi izdarīja labu metienu uz vārtiem, kuru Volkovs atsita, bet atlikušajās sekundēs izlīdzināt rezultātu neizdevās.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:
Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš -, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 Miķelis Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #23 Juris Štāls - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!