Foto: F64

Noslēdzoties līdzšinējo līgumu termiņiem, par brīvajiem aģentiem kļuvuši kopumā 15 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sistēmas spēlētāji.

No šiem spēlētājiem 11 pašlaik ir neierobežoti brīvo aģentu statusā, bet četri ir ierobežoti brīvie aģenti, vēsta līga.

Par neierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši vārtsargs Māris Jučers, aizsargi Mārtiņš Porejs, Arvīds Reķis, Edgars Dīķis, Rodrigo Laviņš un Andrejs Smirnovs, kā arī uzbrucēji Elvijs Biezais, Aleksandrs Burcevs, kanādietis Džeimijs Džonsons, Miks Lipsbergs un Juris Upītis.

Neierobežoti brīvā aģenta statuss ļauj brīvi pārcelties uz jebkuru citu komandu.

Savukārt par ierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši aizsargs Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs un kanādietis Pols Šekura.

Ierobežota brīvā aģenta statuss saglabā klubam pirmtiesības uz spēlētāju.

Par neierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši arī Mitišču "Atlant" komandā spēlējušais aizsargs Sandis Ozoliņš, Prāgas komandā "Lev" spēlējušie uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Aleksandrs Ņiživijs, kā arī Hantimansijskas "Jugra" vienības vārtsargs Edgars Masaļskis.

Kā ziņots, nākamajā sezonā "Dinamo" komandas sastāva komplektācijas pamatprincipi nemainīsies - kodolu veidos Latvijas spēlētāji, bet atsevišķās pozīcijās tiks pieaicināti pieci līdz seši citu valstu hokejisti.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!