Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri varētu kļūt soms Peka Rautakallio, kurš šobrīd uzturas Rīgā, vēsta Somijas masu mediji.

"Situācija izskatās cerīga. Ceru, ka līdz nākamās nedēļas vidum viss kļūs zināms," Somijas masu medijiem izteicies treneris.

Pēc neoficiālas informācijas, līgums varētu tikt parakstīts jau trešdien vai ceturtdien.

Rautakallio aprīlī jau viesojās Rīgā, klātienē apmeklēja Latvijas un Somijas hokeja izlašu spēli, kā arī tikās ar Rīgas "Dinamo" vadību un, visticamāk, runājis par līguma nosacījumiem.

Ar iesauku "Rokijs" zināmais treneris pēdējo sezonu aizvadīja Pori "Assat" komandā, kas Somijas čempionātā regulārajā sezonā bija otrajā vietā. "Play off" pirmajā kārtā "Assat" ar 2-4 zaudēja "Blues" hokejistiem, kas pēc tam aizcīnījās līdz finālam un kļuva par vicečempioniem.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amats atbrīvojās marta beigās, kad jaunam līgumam nepiekrita Jūliuss Šuplers.

Jūliuss Šuplers kļuva par pirmo atjaunotā Rīgas "Dinamo" treneri 2008. gadā, un visās trijās aizvadītajās KHL sezonās komandu viņa vadībā ir iekļuvusi "play-off", bet pēdējās divās sezonās arī pārvarēja "play-off" pirmo kārtu. Pavisam KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" Jūliusa Šuplera vadībā 166 spēlēs ir izcīnījusi 83 uzvaras un piedzīvojusi 83 zaudējumus, bet KHL izslēgšanas mačos 23 spēlēs ir deviņas uzvaras un piedzīvojusi 14 zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!