Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pēdējā vietā esošā Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā uzņem Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā bijušais Latvijas valstsvienības ripu ķērājs Sergejs Naumovs.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, bet portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Rīdzinieki aizvada trīs mājas spēļu sēriju, kuru iesāka pirmdien ar 2:4 zaudējot Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo".

Normunda Sējēja trenētā komanda cieta piekto zaudējumu pēc kārtas un desmito pēdējos 11 mačos, kas komandai jau kādu laiku neļauj pamest pēdējo vietu ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Pēc pirmdienas cīņas komandas galvenais treneris Sējējs sacīja, ka treneriem pacietības mērs ir zudis un sastāvā notiks izmaiņas, taču pagaidām no fārmkluba ir atgriezts tikai krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

Tikmēr "Lokomotiv" Latvijas galvaspilsētā ir ieradušies ar divu zaudējumu nastu un šomēnes vēl nav izbaudījuši uzvaras garšu. Aizvadītajā svētdienā viesos ar 3:4 tika zaudēts Helsinku "Jokerit", kurai šajā mačā nepalīdzēja Artūrs Kulda, bet otrdien Jaroslavļas komanda Baltkrievijā ar 0:2 zaudēja Minskas "Dinamo", otro reizi sezonā paliekot "sausā". Sezonu "Lokomotiv" sāka ar septiņiem panākumiem astoņos mačos, taču tagad spēlē nestabili, jo desmit pēdējās cīņās ir piedzīvoti seši zaudējumi.

Rīgas "Dinamo" mājas spēļu sēriju noslēgs svētdien pret Maskavas apgabala "Vitjaz".

Rīdzinieki sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 15 mačos ir izcīnītas tikai divas uzvaras un seši punkti. No astotās pozīcijas Rietumu konferencē "Dinamo" atpaliek jau par 17 punktiem, bet no pirmspēdējās vietas visā līgā viņus šķir pieci punkti. Tikmēr "Lokomotiv" ar 29 punktiem 17 spēlēs atrodas Rietumu konferences piektajā pozīcijā.

Abas komandas savā starpā spēkojušās 21 reizi, rīdziniekiem gūstot septiņas uzvaras, no tām sešas pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abos mačos pārāki bija "Lokomotiv" spēlētāji, kuri mājās uzvarēja ar 3:1, bet viesos guva panākumu ar 3:0.

Starpsezonu laikā Rīgas "Dinamo" nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras, tostarp arī divas reizes ar vienādu 2:1 pārspējot "Lokomotiv".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!