Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jaunais galvenais treneris Pēteris Skudra kopš hokejista karjeras beigām ik pa laikam spējis atgriezties dzimtenē, kurai jūtas piederīgs, tomēr darba dēļ laiku pārsvarā pavadījis Krievijā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" klāstīja bijušais vārtsargs.

Jau ziņots, ka pirmdien Skudra tika oficiāli apstiprināts Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā. Bijušais vārtsargs tādējādi kļuvis par astoto galveno treneri atjaunotā "Dinamo" kluba vēsturē.

Hokejista karjeras laikā Skudra 1994. gadā no kluba "Pārdaugava" devās uz ASV zemākajām līgām, caur kurām viņš izcīnīja vietu Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt Latvijas valstsvienību viņš pārstāvēja vēl vien 1997. gada pasaules čempionātā hokejā, pēcāk izlases rindās vairs neatzīmējoties, kam par pamatu tika uzskatīts 1997. gadā radies konflikts ar izlases galveno treneri Leonīdu Beresņevu. Vārtsarga karjeras izskaņā, kā arī līdzšinējo trenera karjeru viņš pavadījis Krievijā.

"Es jūtos piederīgs," par atgriešanos Latvijā izteicās Skudra. "Te tomēr ir mani draugi un vecāki. Nav arī tā, ka es te neesmu bijis. Darbs ir tāds, ka laiku pavadi kaut kur citur. Man tā bijusi Krievija, bet tad uz īsu laiku atgriezies šeit atvilkt elpu. Tad atkal brauc prom. Viennozīmīgi, man šeit ir ļoti liels komforts un arī tāds papildu uztraukums un atbildība."

Skudra treneru karjeru 2011. gadā sāka kā Čerepovecas "Severstaļ" vārtsargu treneris, sezonu vēlāk bija trenera asistents Novosibirskas "Sibirj", bet nākamos piecus gadus strādāja kā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris. Savuārt pagājušās sezonas ievadā viņu atlaida no Čeļabinskas "Traktor" galvenā trenera amata.

Speciālistam tika vaicāts, cik liela interese šo gadu laikā bijusi no "Dinamo" vadības puses, kas arī iepriekš ar viņu esot veikusi sarunas.

"Iepriekš neizdevās [vienoties]. Principā, kad tika uzsākts KHL [2008. gadā], es te biju, un tieši biju beidzis hokejista karjeru. Īsu laiku biju valdē kā [Jura] Savicka kunga padomnieks. Bet tad parādījās iespēja nokļūt tuvāk ledum un sākt trenēt. Sapratu, ka tas man ir vairāk piemēroti, un tā karjera aizgāja pa Krieviju. Īsti nebija iespējas atgriezties. Pirmais reālais moments parādījās šovasar. Teicu – labi, gaidīšu, nekādus papildu variantus neizskatīšu," klāstīja treneris.

Skudra jau otrdien apliecināja, ka cer komandu aizvest uz izslēgšanas spēlēm. To pašu jaunais "DInamo" galvenais treneris minēja trešdien, uzsverot vēlmi atkal pulcēt pilnas "Arēnas Rīga" tribīnes.

Savukārt saistībā ar sastāva komplektāciju treneris atklāja, ka starp Latvijas hokejistiem, kurus viņš nolūkojis komandai, bija arī valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš. Uzbrucējs gan nākamsezon pārstāvēs Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību.

"Tikko runāju ar Kasparu Daugaviņu. Teiksim tā – drusciņ nokavēju. Situācija bija tāda, ka viņš principā varēja nokļūt Rīgas "Dinamo". Drusciņ nepietika mums laika ar viņu vienoties. Bet tas plāns ir atgriezt maksimāli daudz Latvijas hokejistu," atklāja 47 gadus vecais speciālists.

Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi kopš 2013./2014. gada sezonas. Komandu kopš 2017. gada septembra vadīja Ģirts Ankipāns, ar kura treneru korpusu sadarbība pēc pagājušās sezonas netika turpināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!