Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" jaunais galvenais treneris Pēteris Skudra jau pirmajā sezonā izvirzījis sev mērķi ar komandu iekļūt izslēgšanas spēlēs, tomēr viņam ir plāni arī ilgtermiņā, preses konferencē pastāstīja pats Skudra.

Jau vēstīts, ka Skudra pirmdien, 20. jūlijā, oficiāli tika apstiprināts par Rīgas "Dinamo" galveno treneri.

"Paldies kluba vadībai par uzticību. Man šī nav parasta darba vieta, tā ir daudz nozīmīgāka. Es tieši Rīgas "Dinamo" sāku savu karjeru, tāpēc tas ir kaut kas daudz vairāk. Darīšu visu, lai sasniegtu rezultātus, kurus prasa vadība. Mēģināsim darīt tā, lai hokejs būtu priecīgāks, lai emocijas būtu pozitīvas, lai goli būtu vairāk. Strādāsim tādā virzienā," sacīja Skudra. "Man kontrakts nebija svarīgs. Esmu apmierināts ar nosacījumiem un pateicīgs par iespēju šeit strādāt. Bija svarīgi celt Rīgas "Dinamo"."

Skudra Rīgas "Dinamo" pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus, un viņam šobrīd ir ļoti daudz darba, jo līgumi spēkā ir tikai trim hokejistiem.

"Sastāva komplektācija rit pilnā sparā. Pa dienu strādāju un tiekos ar visiem latviešu spēlētājiem, runāju ar eiropiešiem, naktī ar ziemeļamerikāņiem. Viss iet uz priekšu. Latvijas hokejistiem, ar kuriem esmu runājis, gribu teikt paldies par sapratni. Viņi saprot, ko vēlamies izdarīt un kāpēc personīgie kontrakti tiek samazināti. Viņi grib pacīnīties par kaut ko nopietnu," stāstīja Skudra.

Viņš turpinājumā atklāja, ka mutiskas vienošanās ar vairākiem spēlētājiem jau ir panāktas un līdz nedēļas beigām varētu būt arī kādi oficiāli jaunumi par noslēgtajiem līgumiem. Nākamajā nedēļā komanda uzsāks gatavošanos sezonai Piņķos, lai arī joprojām nav zināms, vai sezonu Covid-19 krīzes dēļ varēs sākt, kā plānots. "Dosim iespēju jaunajiem hokejistiem no HK "Rīga", skatīsimies, ko viņi var izdarīt ar lielā hokeja slodzēm. KHL līmenī ir jāizdara noteikts darba apjoms. Ir daudzi labi vietējie, kuri spēlējuši MHL un paspēlējuši arī KHL. Ārzemnieki pakāpeniski slēgsies klāt treniņiem."

Skudra uzsvēra, ka sastāva komplektāciju svarīgi sākt ar vārtsarga pozīciju, tomēr viņš vēl nekomentēja medijos izskanējušās runas par potenciālajiem kandidātiem. "Jāatrod KHL līmeņa vārtsargs ar pieredzi. Mums jābūt diviem stabiliem, labiem, vienādiem vārtsargiem. Daudz kas jau ir izdarīts šajā jautājumā," atzina Skudra.

"Prioritāte ir piesaistīt labākos latviešus. Taču sastāvu gribam uztaisīt dziļāku, lai būtu iespējas iemest vārtus. Lai mēs nespēlētu ar vienu maiņu. Tas būs internacionāls sastāvs, būs spēlētāji arī no Krievijas, Ziemeļamerikas, Somijas. Piemēram, aizsargiem jābūt ar iemaņām spēlēt ar ripu un iesākt uzbrukumus. Tas ir svarīgi, jo man hokejistam vieglāk iemācīt spēlēt bez ripas nekā iemācīt viņam spēlēt ar ripu," skaidroja bijušais NHL vārtsargs.

"Izslēgšanas spēles ir mērķis, bez tā mērķa nav jēgas sākt strādāt," uzsvēra Rīgas "Dinamo" jaunais treneris Skudra. "Ja mums viss izdosies kā plānojam, tad ne tikai būsim "play-off" komanda, bet mums būs iespēja kaut ko izdarīt. Man ir pieredze ar "Torpedo", kad no sestās vietas kopvērtējumā izslēgšanas spēles cīnījāmies pret "Jokerit. Komandas modelis būs līdzīgs, taču tas būs spēlējošāks. Centīsimies iedot sev iespēju kaut ko izdarīt."

"Pirmajā gadā jākļūst par "play-off" komandu. KHL jaunā ēra ar stingrajiem algu griestiem dod reālu iespēju. Man ir arī ilgtermiņa mērķis, viennozīmīgi. Piecus gadus nostrādāt vienā komandā ir ļoti daudz vērts. Tā man tas bija "Torpedo". Veidojas attiecības, kļūstam par ģimeni. Man kā trenerim ir jādod rezultāts un stabilitāte."

Lai arī Skudra līdz šim uz rezervistu soliņa spēļu laikā bieži redzēts ļoti dusmīgs, viņš uzsver, ka viņam nav mērķis nepārtraukti lamāties. Viņš vēlētos, lai varētu darīt kā NHL treneris Skotijs Boumens, kurš uz rezervistu soliņa praktiski nerunāja un ļāva to darīt tikai spēlētājiem.

"Es neesmu piemineklis, esmu kopā ar komandu procesā. Ja jūtu, ka man vajag stimulēt puikas, es to daru. Mans darbs ir virzīt viņus pareizā virzienā. Svarīgākais ir komunikācija ar spēlētājiem. Viņiem ir jāzina, ka visu sezonu nekad neies labi. Viņam ir jāzina, ka var komunicēt ar treneri," sacīja Skudra.

Tāpat Skudra sola, ka drīzumā būs zināms, kuri būs viņa asistenti, tomēr viņš sacīja, ka kolektīvā būs gan latvieši, gan ārzemnieki.

Pirms sezonas sākuma Rīgas "Dinamo" cer aizvadīt vismaz piecas pārbaudes spēles, no kurām trīs varētu būt pilnā sastāvā. Skudra sacīja, ka varētu notikt pārbaužu spēļu tūre pa Somiju, taču arī tas kļūs zināms tikai ar laiku. Komanda gatavosies sezonas pirmajai spēlei, lai arī kad tā būs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!