Foto: LETA

Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs atstājis spēcīgo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Omskas "Avangard", laikrakstam "Sport-Ekspress" pavēstījis vienības ģenerālmenedžeris Jurijs Karmanovs.

"Pirms nākamās sezonas atjauninām vienības sastāvu, un mūsu galvenais treneris Petri Matikainens tajā neredz vietu Mati Kuparinenam un Georgijam Pujacam," izteicies Karmanovs, stāstot, ka, balstoties uz KHL nolikumu, līgumi ar spēlētājiem tiks lauzti.

Iepriekš šonedēļ šie abi hokejisti bija ievietoti KHL paplašināšanās draftā, tomēr čempionāta jaunpienācēji Vladivostokas "Admiral" nevienu no viņiem neizvēlējās.

Pujacs "Avangard" komandai pievienojās 2011./12.gada sezonas beigu daļā, pārnākot no Novosibirskas "Sibirj" komandas. Jau pirmajā sezonā viņš palīdzēja Omskas klubam aizkļūt līdz Gagarina kausa finālam.

Savukārt pagājušajā sezonā Pujacs regulārajā čempionātā un Gagarina kausā 55 mačos sevi spēja apliecināt ar vieniem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +12.

32 gadus vecajam Latvijas aizsargam līgums ar "Avangard" klubu, kas tika pagarināts šī gada februārī, bija spēkā vēl uz divām sezonām.

Pirms tam kopš 2009./2010.gada sezonas Pujacs spēlēja "Sibirj" komandā, bet pirmajā KHL sezonā aizsargs pārstāvēja Toljati "Lada" un Rīgas "Dinamo".

Kopumā KHL čempionātā Pujacs aizvadījis 272 mačus, gūstot 22 vārtus un veicot 57 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!