Foto: F64

Pēc salīdzinoši neveiksmīgā sezonas sākuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio apsver mainīt vienības maiņu sastāvus.

Kā ziņots, jaunās sezonas pirmajā mājas spēlē Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar rezultātu 1:2 piekāpās Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai.

"Ticu, ka spēlējām labi, tomēr atkal bija vecā problēma - ar vieniem vārtiem nevar uzvarēt daudz spēļu. Iespēju gan mums bija pāri pārēm," pēc mača izteicās Rautakallio. "Ir jāprot izmantot radītos momentus. Es gaidu gūtos vārtus no visiem spēlētājiem. Par cīņu varu pateikt tikai paldies puišiem, viņi visi nospēlēja labi. Ja šādi turpināsim visu sezonu, notiks labas lietas, šis ir tikai sākums."

"Arī Sibirj šodien labi spēlēja, bet mēs rīt turpināsim strādāt. Esmu vīlies, jo uzskatu, ka vismaz kādu punktu puiši bija pelnījuši," stāstīja somu speciālists, kurš atzina, ka apsver daudzus variantus rezultāta uzlabošanai un viena no tām ir arī otrās maiņas, kurā Aleksandrs Ņiživijs spēlē ar Robu Šrempu un Aleksandru Žirū, izjaukšana. "Manā prātā ir daudz domu un viena no tām par otrās maiņas izmainīšanu. Tomēr vēlējos puišiem dot iespējas uzspēlēt arī savā laukumā."

"Bija laba un cīņas bagāta spēle. Nebija daudz gūto vārtu, tomēr labi nospēlējām. Puiši ir malači un beigās mums arī nedaudz paveicās, gūstot vārtus. Esmu apmierināts," teica "Sibirj" vienības galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs.

Turpinājumā Latvijas klubs savā laukumā aizvadīs vēl divas spēles, sestdien un pirmdien tiekoties ar attiecīgi Novokuzņeckas "Metallurg" un Habarovskas "Amur" komandām.

Jauno sezonu "Dinamo" sāka ar trim izbraukuma mačiem. Izbraukuma sērijas ievadā Latvijas klubs ar 1:2 piekāpās Čehijas klubam Prāgas "Lev", otrajā cīņā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica līgas jaunpienācējus Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, tiekot pie savas pirmās uzvaras šosezon, bet noslēdzošajā cīņā ar 1:2 zaudēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Maskavas CSKA komandai.

Ar diviem punktiem četrās spēlēs "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem priekšpēdējo, 14.vietu, bet "Sibirj" ar septiņiem punktiem pakāpās uz Austrumu konferences piekto pozīciju.

"Dinamo" šogad spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!