Foto: Reuters/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas “Dinamo” aizsargs Guntis Galviņš komandas galvenā trenera Pekas Rautakallio vērtējumā ir aizvadītās sezonas vērtīgākais spēlētājs, intervijā žurnālam “Sporta Avīze” atklāja speciālists.

Aizvadītajā sezonā Galviņš kļuva par komandas rezultatīvāko aizsargu gan regulārajā čempionātā, gan arī izslēgšanas spēlēs, neizlaižot nevienu komandas maču. 54 spēlēs Galviņš guva astoņus vārtus un veica 21 rezultatīvu piespēli, nopelnot arī lietderības koeficentu +11 un 28 soda minūtes. Viņš vidēji laukumā pavadīja 21 minūti un 47 minūtes. Tāpat viņš jau pagarinājis līgumu ar vienību uz nākamajām divām sezonām.

“Par sezonas vērtīgāko spēlētāju gribētu minēt Gunti Galviņu. Viņš sezonas laikā spēra milzīgu soli uz priekšu. Man liekas, ka aizsardzība vispār bija viena no labākajām savā ampluā visā līgā. Es domāju, ka visi mūsu aizsargi aizvadīja labu, solīdu sezonu un bija labākā mūsu komandas daļa. Vairāki jaunie spēlētāji, kuri sezonas laikā paguva uzspēlēt komandā un saprata, cik viņiem daudz jāstrādā, man dod gaismu tuneļa galā,” teica speciālists. “Es domāju, ka aizsargi ievērojami progresēja sezonas laikā. Ne tikai aizsardzības jomā. Lai uzvarētu spēlēs, ir jāzina, ko darīt ar ripu. Viņi varēja iedot labu pirmo piespēli, kustēties ar ripu, likt notikumiem laukumā risināties ātri, piespēlēt, kad tas vajadzīgs.”

Tāpat speciālists uzteica Galviņa maiņas biedru aizsardzībā Krišjāni Rēdlihu: "Viņš ļoti labi apietas ar ripu un var atdot labu piespēli. Viņš var iemest vārtus, ja viņam rodas tāda iespēja. Viņam ir bijusi laba sezona, bet izslēgšanas spēlēs viņš kļuva vēl labāks. Taču arī viņam ir sava vājā puse, bet tā vairāk saistīta ar viņa dabu. Krišjānis to dara, bet tas īsti nav viņa gaumē. Ir spēlētāji, kuri nepārtraukti pielieto spēka paņēmienus pret pretinieku. Rēdlihs labi darbojas ar ripu, un viņa būtība nav tik agresīva. Viņš nav no tiem puišiem, kas ies uz sadursmi ar katru pretinieka hokejistu, tomēr viņa spēles stilā pietiek daudz citu, pozitīvu iezīmju.”

Tāpat viņš atzīmēja vairākus spēlētājus, kuriem šī sezona bija diezgan smaga – Sandis Ozoliņš, Aleksandrs Ņiživijs un Andris Džeriņš. Šie hokejisti visu sezonu mocījās ar savainojumiem, tomēr spēja tās izskaņā rādīt labu sniegumu.

Savukārt runājot par vārtsargu spēli, Rautakallio uzskata, ka Kriss Holts un Māris Jučers aizvadījuši pieklājīgu sezonu, un ar savem spēkiem uzvarēja pāris spēles. Tomēr, lai arī šajā sezonā Rīgas “Dinamo” bijusi viena no labākajām skaitliskā vairākuma realizētājām, tās daudzie metieni pa pretinieku vārtiem esot palīdzējuši citiem vārtsargiem iegūt labu reputāciju: “Šosezon mēs par labiem vārtsargiem laukumā esam ļāvuši izskatīties tik daudziem...”

Atgādinām, ka Rīgas “Dinamo” Gagarina kausa izcīņā nespēja pārvērt pirmo kārtu, ar 3-4 piekāpjoties Ņižņijnovgordas “Torpedo” vienībai, treneris bija apmierināts ar komandas sniegumu.

“Sešas spēles mēs aizvadījām perfekti, bet mums ripas negāja vērtos. Pat, ja mēs nevarējām iemest, mēs nedrīkstējām ielaist vieglos savos vārtos. Komanda sirdī vienalga bija labāka. Man patika, kā tā spēlēja.”

Vēl Rautakallio nav saņēmis skaidru atbildi par to, vai viņš turpinās darbu “Dinamo” galvenā trenera amatā, tomēr ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs ar viņu runā par nākotnes plāniem.

“Man liekas, ka viņi man jau būtu pateikuši vai nebūtu teikuši vispār neko. Tomēr, ja mēs runājam par nākamās sezonas plāniem, nākamo sezonu, es to saprotu tā, ka mēs turpinām sadarbību. Ja man prasa, man tas patiktu – turpināt strādāt šeit. Manos plānos tas ietilpst. Ja viņi izlems, ka mani pakalpojumi nav vajadzīgi, tad ar to samierināšos. Tas būs viņu lēmums, tomēr esmu ļoti pateicīgs par iespēju, kas man tika dota, lai es šeit varētu strādāt. Es to patiešām esmu izbaudījis,” atklāja speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!