Foto: LETA

Galvenais treneris Peka Rautakallio Rīgas "Dinamo" pirmdien pagarinājumā piedzīvotajā zaudējumā pret Ufas "Salavat Julajev" saskatīja, ka viņa vadītā komanda nebija simtprocentīgi gatava uzvarēt.

"Dinamo" spēlētāji centās, taču šoreiz komanda nebija par 100 procentiem gatava uzvarai, žurnālistiem teica Rautakallio. Ufas "Salavat Julajev" viņš nosauca par vienu no labākajām komandām Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pret kuru savas iespējas vajadzēja izmantot. Pēc "Dinamo" veiksmīga pirmā perioda otrā trešdaļa neizdevās tik laba, jo mājinieki vairāk gaidīja, ko darīs pretinieks, pastāstīja treneris.

"Pietrūka 10 vai 15, varbūt 20 procentu, lai rezultāts būtu labāks. Ja šajā līgā ir iespēja mest pa vārtiem, vai tiek radīti vārtu gūšanas momenti, tas ir jāizmanto," sacīja Rautakallio. "Taču uzvarai šo 15 līdz 20 procentu pietrūka. Labi, ka spēles beigās izglābām punktu," viņš piebilda.

Rautakallio uzskata, ka pirmajā trešdaļā "Dinamo" vairākumā guva arī otros vārtus, jo ripa, viņaprāt, šķērsojusi vārtu līniju pēc Aleksandra Žirū metiena, tomēr tiesnešus treneris nevainoja, paskaidrojot, ka soģi darīja savu darbu. Par nevajadzīgajiem noraidījumiem, ko saņēma Žirū un Džeimijs Džonsons, Rautakallio teica, ka vainojams disciplīnas trūkums. Spēlētājiem bijis par daudz emociju un pietrūka koncentrēšanās, bet šādos brīžos gadoties nepareizi nospēlēt ar nūju. "Disciplīnas trūkums," vēlreiz uzsvēra treneris. "Dinamo" kapteini Gunti Galviņu Rautakallio divās ielaistajās ripās nevainoja. Galviņš tik ļoti grib uzvarēt, ka mēdz kļūdīties, tajā pašā laikā viņš izdara labas un komandai vajadzīgas lietas, kritiku pietaupīja treneris, kurš komandas darbībā saskata progresu.

"Mēs ["Dinamo"] joprojām turpinām kāpt kalnā, taču labā ziņa, ka ejam pareizā virzienā," sacīja Rautakallio.

Pēc Roba Šrempa un Arvīda Reķa atgriešanās sastāvā Rautakallio viņu veikumu atturējās novērtēt, vien paskaidroja, ka ir labi, ja komandā var veikt maiņas, lai dodu iespēju citiem spēlētājiem atpūsties.

Savukārt "Salavat Julajev" galvenais treneris Veners Safins spēli nosauca par interesantu ar daudz momentiem, un vārti tikuši gūti spēka cīņā. "Šī bija līdzvērtīgu pretinieku spēle, žēl, protams, ka izlaidām uzvaru pamatlaikā, taču arī pagarinājumā spēlētāji bija tik apņēmīgi, ka nevēlējās visu atstāt uz pēcspēles metieniem. Šī apņēmība arī ļāva gūt uzvaru," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" Ufas komandai zaudēja pagarinājumā ar 2:3. Mājinieki atklāja rezultātu, bet vēlāk pēc divām ielaistām ripām no zaudējuma pamatlaikā izvairījās piecarpus minūtes pirms trešā perioda beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!