Foto: LETA

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji tic, ka ir spējīgi izcīnīt uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo", pēc dramatiskā sērijas trešā mača izteicās rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Sērijas trešajā mačā sestdien "Dinamo" savā laukumā ar 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu. Uzvaras vārtus Latvijas klubam guva Jānis Sprukts.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" izvirzījās vadībā ar 2-1.

"Pretinieks spēli sāka burtiski lidojot, met mums bija nepieciešama vesela trešdaļa, lai iegūtu iniciatīvu," izteicās Rautakallio. "Bija daudz vārtu gūšanas iespēju, tomēr joprojām esmu ļoti apmierināts ar puišu cīņu. Viņi tic, ka esam spējīgi uzvarēt, un paliek vienmēr koncentrējušies."

Mača trešajā trešdaļā laukumu savainojuma dēļ pameta "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts, kura vietu vārtos ieņēma Māris Jučers, aizvadot veiksmīgu maču. Rautakallio izteicās, ka lēmums attiecībā uz Holta spēlēšanu ceturtajā mačā tiks pieņemts svētdien.

"Demonstrējām savu labāko sniegumu šogad, tomēr ar to nebija pietiekoši. Pirmā trešdaļa mums bija veiksmīga, par otro neesmu tik apmierināts, bet trešā atkal bija ļoti laba. Pagarinājumi bija sīvi, tomēr esmu ļoti apmierināts ar komandas cīņu. Rīt mūs gaida jauna spēle," izteicās "Torpedo" galvenais treneris Kari Jalonens.


Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā trešdien "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar rezultātu 3:7 (1:2, 2:3, 0:2), bet otrajā spēlē ceturtdien atspēlējās, svinot panākumu pirmajā pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0).

Jau vēstīts, ka "Torpedo" regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, triumfējot Tarasova divīzijā, bet Rīgas "Dinamo" palika septītajā pozīcijā.

"Torpedo" hokejisti iepriekšējās divās sezonas nespēja iekļūt Gagarina kausa izcīņas turnīrā, bet Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēles sasnieguši visās četrās līgas pastāvēšanas sezonās.

Sērijas līdz četrām uzvarām turpinājumā Rīgas "Dinamo" arī ceturto spēli svētdien aizvadīs savā laukumā. Sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, nepieciešamības gadījumā sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!