Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" savā šī gada pēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo" pieļāva divas rupjas kļūdas skaitliskajā vairākumā, kas arī neļāva izcīnīt uzvaru, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, ceturtdien aizvadītajā spēlē Rīgas "Dinamo" zaudēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3.

Zīmīgi, ka abus vārtus mača pamatlaikā Rīgas "Dinamo" zaudēja, spēlējot vairākumā.

"Pirmajā trešdaļā spēlējām tā, kā bija plānots, bet otro trešdaļu zaudējām, jo pazaudējām koncentrēšanos. Šobrīd komanda ir ļoti nogurusi - spēlētāji slidoja ar smagām kājām un pieļāva daudz tehniskā brāķa," Rautakallio izteicieni pēc mača citēti Minskas "Dinamo" oficiālajā mājaslapā.

"Spēlējot vairākumā, pieļāvām divas rupjas kļūdas un ļāvām pretiniekiem gūt divus vārtus. Minskas "Dinamo" ir viena no spēcīgākajām komandām līgā, kas vienmēr izmanto savas iespējas," teica Rautakallio. "Tomēr lepojos ar to, kā komanda rīkojās spēles galotnē. Neskatoties uz nogurumu, spēlētāji nepadevās un spēja izlīdzināt rezultātu, bet beigās izcīnīja vienu punktu."

"Pagarinājumā bijām tuvu tam, lai gūtu uzvaras vārtus, bet pēcspēles metienu sērijā visu vienmēr izšķir individuālā meistarība, kas Minskas "Dinamo" šoreiz bija augstākā līmenī," piebilda Rautakallio.

"Labi zinājām, ka Rīgas "Dinamo" pēdējā laikā izcīnījusi vairākas uzvaras ar 2:1. Šī komanda labi spēlē vidējā zonā un pretuzbrukumos, neļaujot pretiniekam gūt vārtus," pēc spēles atzina Minskas "Dinamo" galvenais treneris Mareks Sikora. "Gatavoju komandu tam, ka jāspēlē pacietīgi. Otros vārtus ielaidām mazākumā, turklāt divas sekundes pirms laukumā no noraidīto spēlētāju soliņa atgriezās ceturtais spēlētājs. Šajā epizodē vajadzēja gulties ripas ceļā, taču ar to mums ir problēmas, jo spēlētāji baidās no lidojošas ripas."

"Pagarinājumā pretiniekam bija iespējas izraut uzvaru, taču mums paveicās. Šī bija smaga un principiāla spēle. Baltkrievijā visu laiku runā, ka pret Rīgas "Dinamo" ir ļoti grūti spēlēt. Pilnībā piekrītu šim apgalvojumam. Esmu apmierināts ar to, ka šosezon mēs vēl neesam zaudējuši Rīgas "Dinamo" komandai," piebilda Sikora.

Kā ziņots, pirmo spēli pēc decembra pārtraukuma Rīgas "Dinamo" aizvadīja otrdien, kad izbraukumā ar rezultātu 2:1 pieveica Slovākijas komandu Popradas "Lev".

Gada izskaņā Rīgas "Dinamo" dosies uz Šveici, kur piedalīsies Špenglera kausā.

Savukārt nākamajā gadā Rīgas "Dinamo" pirmo spēli aizvadīs 5.janvārī, uzsākot trīs mājas spēļu sēriju.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 35 mačos ieņem sesto vietu, bet Minskas "Dinamo" komanda ar 60 punktiem 35 spēlēs šajā pašā konferencē atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!