Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" pirmdien mājās pārtrauca 14 zaudēto spēļu sēriju, ar rezultātu 5:3 (1:2, 3:1, 1:0) notikumiem bagātā mačā pieveicot Pekinas "Kuņluņ Red Star" hokejistus.

Rīgas komanda izcīnīja pirmo uzvaru kopš 1. oktobra, kad mājās tika pieveikta Minskas "Dinamo" vienība.

Latvijas komandas kontā tagad ir desmit punkti 23 spēlēs, kas joprojām piespiež ieņemt pēdējo vietu Rietumu konferencē un līgā. Tiesa, vien divus punktus vairāk 24 mačos sakrājusi "Kuņluņ Red Star" vienība, kas atrodas 12., pēdējā pozīcijā Austrumu konferencē.

Jau spēles trešajā minūtē vairākumā vārtu priekšā izcēlās Lauris Dārziņš, atklājot spēles rezultātu. Tomēr mērķtiecīgi uz "Dinamo" debitanta Zeina Makintaira sargātajiem vārtiem devās arī viesi, kuru labā vārtus drīz vien guva Pārkers Fū un Ivans Nikolišins. Mājinieku galvenais treneris Pēteris Skudra tūlīt pat laukumā laida Staņislavu Gaļimovu, nomainot Makintairu, kuram tā bija pirmā spēle kopš 11. marta.

Ja spēles ievadā ar asiem spēka paņēmieniem izcēlās Gunārs Skvorcovs un Daniels Bērziņš, tad otrā perioda sākumā Kristapa Zīles agresivitāte izraisīja kautiņu starp Viktoru Baldajevu un Zīles aizstāvi Džeisī Liponu.

Par notikušo ar divu minūšu pārkāpumu tika sodīts Baldajevs, kas ļāva Džordanam Marejam ar precīzu metienu vairākumā izlīdzināt spēles rezultātu – 2:2.

Savukārt trešdaļas izskaņā mačs sarūpēja īstu vārtu birumu. Vadībā pēc Keisija Velmana raidījuma izvirzījās viesi, bet nepilnas pusotras minūtes laikā atbildi deva Miks Indrašis un Gļebs Zirjanovs. Indrašim tas bija pirmais vārtu guvums šosezon, bet Zirjanovs saldi izcēlās pret "Kuņluņ" komandu, kuras rindās viņš sezonu uzsāka.

Tieši trešā perioda pirmajā minūtē rezultātu 5:3 panāca tas pats Zirjanovs. Arīdzan šoreiz krievu hokejists skaisti ieslidoja zonā gar laukuma apmali, meistarīgi izraujoties uz vārtu priekšu. Mača turpinājumā abas komandas turpināja piekopt aktīvu spēli, bet abu vārtsargu cietokšņi palika neskarti.

Nākamo spēli Rīgas klubs aizvadīs ceturtdien, izbraukumā tiekoties ar Maskavas "Dinamo" hokejistiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!