Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" pievienojies Čehijas izlases aizsargs Ondrejs Vitāseks, ziņo klubs.

Vitāsekam pagājušā sezona bija jau trešā KHL čempionātā, 29 gadus vecajam aizsargam pārstāvot Habarovskas "Amur" rindas. Prostejovā dzimušais hokejists 55 spēlēs sakrāja 12 punktus (pieci vārti un septiņas rezultatīvas piespēles) un 48 soda minūtes, bet viņa pārstāvētā "Amur" komanda Austrumu konferencē ierindojās devītajā vietā, paliekot tieši ārpus izslēgšanas spēlēm.

Habarovskas vienība pēc aizvadītās sezonas lēma ar aizsargu neturpināt sadarbību.

Hokejists iepriekš pa sezonai pavadījis arī Hantimansijskas "Jugra" un Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandās, bet pirms došanās uz KHL sešus gadus spēlēja Čehijas augstākās līgas vienībā Liberecas "Bili Tygri".

192 cm garais aizsargs Čehijas izlases rindās spēlējis 2014. gada pasaules čempionātā hokejā, kā arī 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Abos turnīros viņa pārstāvētā valstsvienība ieņēma ceturto vietu.

Komandas aizsardzībai iepriekš nolīgti jau kanādietis Morgans Eliss, pašmāju hokejisti Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Roberts Mamčičs, kā arī vairāki hokejisti, ar kuriem slēgta vienošanās uz pārbaudes laiku. Starp šiem aizsargiem minams arī Kanādas hokejists Metjū Majone, kurš jau iepriekš spēlējis Rīgas komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!