Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro čempionātu ar uzvaru svētdien pabeidza Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 3:2 (2:2, 0:0, 1:0) pieveica Habarovskas "Amur".

Jau mača ceturtajā minūtē rīdziniekus vadībā izvirzīja komandas kapteinis Sandis Ozoliņš. Pirmā perioda vidū Sergejs Plotņikovs izlīdzināja rezultātu, pēc dažām minūtēm Mārtiņš Karsums atguva rīdziniekiem vadību, bet vēl pēc divām minūtēm Jakubs Petružaleks panāca 2:2.

Uzvaras vārtus pēdējās trešdaļas vidū guva Mārtiņš Cipulis.


Pirms spēles

Šīsdienas mačā treneri pieteiks sešus aizsargus un 13 uzbrucējus. Šodien spēlēs gan Sandis Ozoliņš, gan Jēkabs Rēdlihs, gan arī Niklass Luceniuss, bet malā paliks Oskars Cibuļskis un Rodrigo Laviņš, kā arī uzbrucējs Fredriks Vargs, bet vārtus atkal sargās Māris Jučers.

Pirmais periods

Spēles rezultātu Ozoliņš atklāja jau ceturtajā minūtē, kad no aizvārtes piespēli atdeva Miķelis Rēdlihs un "Dinamo" kapteinis meta nekļūdīgi. Mačs turpinājās aizraujošā cīņā un 11.minūtē vārtus izdevās gūt arī "Amur" komandai, kad, abām vienībām spēlējot četratā pret četriem, pretuzbrukumā ripu vārtos ieraidīja Plotņikovs.

Arī turpinājumā pirmā trešdaļa ritēja rezultatīvi. 14.minūtē vārtus savā dzimšanas dienā guva Karsums, bet vēl pēc divām minūtēm, brīdī, kad "Amur" spēlēja piecatā pret trijiem rīdziniekiem, pēc Aleksandra Osipova uzmetiena ripa nonāca tieši uz nūjas Petružalekam, kurš bija nekļūdīgs. Līdz ar to pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Otrais periods

Otrajā trešdaļā turpinājās aizraujoša un aktīva spēle, bet šo 20 minūšu laikā rezultāts nemainījās. Trešdaļas gaitā divus mazākumus izturēja mājinieki, savukārt tās noslēgumā iespēju spēlēt vairākumā ieguva arī "Dinamo" klubs, tomēr divas minūtes aizvadīja ļoti neveiksmīgi. Pēc trešās trešdaļas rezultāts joprojām saglabājās neizšķirts 2:2.

Trešais periods

Arī izšķirošajā trešdaļā abas komandas rādīja aktīvu spēli. Astotajā minūtē pēc jaunā Māra Bičevska noraidījuma mājinieki palika mazākumā, tomēr neilgi pēc soda laika beigām precīzi bija tieši rīdzinieki - pēc skaistas individuālās darbības precīzs bija Cipulis, kuram tas bija pirmais vārtu guvums KHL čempionātā no spēles šosezon. Cīņas izskaņā "Amur" izmisīgi centās izlīdzināt rezultātu, tomēr viņiem tas neizdevās un rīdzinieki izcīnīja uzvaru.

Par labākajiem hokejistiem mačā tika atzīti Cipulis un Petružaleks.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas kā spēcīgākā Tarasova divīzijas komanda izcīnīja otro vietu Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā.

Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sēriju līdz četrām uzvarām Latvijas klubs sāks ar divām spēlēm Ņižņijnovgorodā 29.februārī un 1.martā, bet nākamās divas spēles 3. un 4.martā notiks Rīgā. Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#31 Chris Holt).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #83 Jamie Lundmark - #47 Mārtiņš Cipulis, #81 Marcel Hossa - #73 Niklas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #23 Juris Štāls.

Habarovskas "Amur" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #30 Murigin (#22 Steļmah).
Aizsargi: #57 Osipov - #7 Maenpaa, #3 Grot - #11 Piganovič, #77 Bilalov - #8 Muhačov.
Uzbrucēji: #21 Lugin - #14 Tarasov - #88 Petruzalek, #25 Kopeikin - #85 Ignatuškin - #72 Ružička, #16 Stepanov - #51 Ļitivčenko - #61 Plotņikov, #18 Šitikov - #13 Gluhov - #5 Šulakov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!